De 10 van GamingNation

De 10 onderwerpen die sowieso op E3 langskomen

Print uit en pak je stift er vast bij, we maken er een denkbeeldige bingo van! Het jaarlijkse game event E3 staat alweer om de hoek en ter voorbereiding zetten we een paar onderwerpen op een rij die zeer waarschijnlijk worden geroepen op E3. Dit zijn de 10 onderwerpen die we sowieso gaan horen op E3, of we het nou willen of niet.

Apex Legends

Battle Royale

Er zal sowieso een ontwikkelaar aanwezig zijn die vol trots probeert te vertellen dat de volgende game uit die studio een battle royale modus gaat hebben. Ondanks dat we het genre al een tijd kennen en we genoeg (gratis) alternatieven hebben, gaan we er meer van zien. Het zou ook zo maar kunnen dat het nog een leuke game is ook!

PlayStation 5

Next-gen

“…Zal uitkomen op de next-gen consoles.” het zou zo maar kunnen dat we die zin erg vaak gaan horen, want het kan niet lang meer duren voor de volgende generatie er is. Dat betekent ook dat we nog een stapel erg toffe games mogen verwachten die nog voor deze generatie gemaakt zijn!

lootboxes

Zonder lootboxes/microtransactions

We hoorden het al bij zowel de Borderlands 3 reveal en de nieuwe Star Wars game en het publiek ging er spontaan om juichen, “geen microtransactions!” Het lijken de magische woorden te zijn om je game relevant te maken. Dat het vanzelfsprekend hoort te zijn laten we even buiten beschouwing, het geeft een mooi vooruitzicht op komende games.

…En is nu beschikbaar

Ieder jaar is er op z’n minst één game die tijdens de presentatie zijn release heeft. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Unravel Two tijdens de EA play presentatie. Vaak is het een veelbelovende indiegame waar we tot dan toe niet eens het bestaan van wisten, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Wij zijn benieuwd welke game er dit jaar ‘plotseling’ uitkomt.

Exclusief op Epic

Console spelers hebben er al jaren mee te maken, maar nu komt de exclusiviteit ook naar de PC. Epic Games beloofd gouden bergen, zolang de game alleen via hun winkel te koop is. Daardoor worden spelers gevraagd om hun geliefde winkel achter te laten waar zij bijvoorbeeld stapels trophies hebben en alle games netjes in 1 duidelijk overzicht staan. De komst en agressieve aanpak van de Epic Games Store heeft dat landschap flink doen opschudden en we verwachten dat er meerdere games zullen zijn waar de sticker ‘exclusief via Epic’ op komt te zitten..

“Het draait om de spelers”

Ja ja, dat hebben we vaker gehoord. Toch lijken juist de games waarbij tijdens de marketing, “het draait om de spelers,” gezegd moet worden, daar juist het meest mis mee is. Het lijkt een soort vrijbrief waarin de ontwikkelaar zegt dat de game nog niet af is, maar dat die wel al uit moet komen. En als wij als spelers kunnen helpen met feedback en tips, dan kunnen zij zeggen dat ze ook echt naar ons luisteren..

Eerder al gelekt

Ondanks dat er tijdens het schrijven van dit stuk nog niet zoveel games voor E3 gelekt zijn, zullen ook dit jaar weer de nodige geruchten waar blijken te zijn. We zullen in ieder geval alle geruchten die niet uit de lucht gegrepen zijn en die waarschijnlijk klinken voor je op de site blijven posten. Ondertussen houden we een half oog op Walmart Canada..

De game blijven ondersteunen

Een game-as-a-service, een live-game of hoe de volgende term zal zijn, “we blijven de game ondersteunen” gaat sowieso een thema worden die de een game interessanter moet maken. Gelukkig zijn er nu aardig wat voorbeelden van hoe dat het beste kan en kan dit juist weer een positief punt betekenen voor die ene game.

DLC die Fallout 76 of Anthem uit de negativiteit haalt

Beide games hebben het, op zijn zachtst gezegd, niet zo goed gedaan in het afgelopen jaar. Toch komen beide games van grote, respectabele studio’s en uitgevers die zeer waarschijnlijk niet zo snel opgeven. Ik denk dat we een mooi verhaal krijgen waarna een DLC wordt aangekondigd die alles weer recht moet zetten voor deze games. Oké, ik hoop dat deze games een mooie redemption DLC krijgen.

Timed exclusive

Ook deze gaan we ongetwijfeld veel te vaak horen. Of het nu een tijdelijke exclusieve titel voor de Xbox, PlayStation, Google Stadia of (zeer waarschijnlijk meest genoemde) de Epic Game Store. Ondanks een tijdelijke exclusiviteit vaak de nieuwe glans van een game afhaalt waardoor je van een afstandje moet toekijken hoe anderen wel al kunnen spelen, maar jij moet een half jaar wachten. De is game is dan al een tijdje niet nieuw meer en dat is toch eigenlijk altijd een beetje jammer.

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.