De 10 van GamingNation

De 10 minder grote games om in de gaten te houden

We kunnen er rustig vanuit gaan dat games als Mortal Kombat XI en Anthem genoeg aandacht krijgen. Deze week zetten we 10 games op een rij die eigenlijk wel meer aandacht zouden mogen krijgen. Dit zijn de 10 minder grote games om in de gaten te houden, waarvan er  twee stiekem toch groot zijn en er waarschijnlijk ook wel eentje bij zit die uiteindelijk minder tof blijkt te zijn, maar dat weten we nu nog niet.

Neverinth

Neverinth is het ‘never ending labyrinth’ waar sexy anime meisjes alles bevechten met veel te grote wapens. Dat klinkt nu al als een top-game en dan is het ook nog eens een heuse Rogue-like. De game zal je keer op keer uitdagen met een nieuwe omgeving en beesten en monsters die op Noorse mythologie gebaseerd zijn. Het verhaal? Dat is het onvertelde verhaal van een vrouw die een valkyrie werd.

Knights and Bikes

In Knights and Bikes nemen spelers de rollen van Nessa en Demelza aan om een fictief Brits eiland te verkennen op hun fietsen. Ze zullen onder andere schatten, mysteries en problemen vinden. Uiteindelijk leidt dit tot het punt dat de twee helden het oude eiland van de moderne tijd moeten redden. Ze zullen het gevaar tegemoet trappen, dreiging met frisbees en waterballonnen te lijf gaan. Oh en natuurlijk alles wat je kan bedenken dat kinderen kunnen.

Spelunky 2

Spelunky 2 is het vervolg op de goed gewaardeerde game (je raadt het al) Spelunky. De game is, net als het eerste deel, een rogue-like platformer met random gegenereerde levels. Het grootste verschil is dat je nu het kind bent van de protagonist uit Spelunky. We mogen er vanuit gaan dat er nieuwe features zijn, maar meer van hetzelfde is in het geval van Spelunky alleen maar goed!

ToeJam & Earl: Back in the Groove!

De oorspronkelijke game komt uit 1991, maar nu komt er een gloednieuwe deel uit. De game zit vol humor en zal je sowieso een leuke tijd geven. Het is een game die je met maximaal 4 spelers tegelijk kan spelen en een keuze uit een stapel personages die je misschien nog kent van vroeger. Eerlijk is eerlijk, ik kende deze game helemaal niet, maar ik merk dat er een paar mensen bijzonder enthousiast van worden, misschien jij ook wel. Vanaf 1 maart kan je ermee aan de slag!

Ooblets

Ooblets is een game die zijn inspiratie vooral uit Pokémon, Harvest Moon, en Animal Crossing haalt. Het is een farming en creature collector in een dorps leven. Je mag je boerderij onderhouden en je Ooblets laten groeien en ze trainen. Als je eenmaal een Ooblet of meerdere hebt, dan kan je het land gaan verkennen en met wilde Ooblets gaan vechten, of tegen andere trainers.

Sea of Solitude

Sea of Solitude

Sea of Solitude is een nieuwe game in de erg goede reeks ‘EA Originals’. Eerdere games in die reeks zijn Unravel Two en FeSea of Solitide is een intiem avontuur waar je van alles onderwater zal ontdekken. De zelf-reflecterende protagonist Kay ontrafeld de geheimen van een gezonken stad om zijn eigen monsterlijke gedachtegang te begrijpen.

Pode

Pode is het verhaal van een kleine steen die een gevallen ster helpt terug naar huis te komen. Zij reizen door een magische berg en geven een nieuw leven aan een eeuwenoude, slapende wereld. De steen en de ster moeten samenwerken om puzzels op te lossen die geheime doorgangen openen. Dit alles wordt muzikaal begeleid door Austin Wintory, bekend van de muziek in onder andere Journey en Abzu. De game is al uit op Switch en vanaf 19 februari is Pode op de PlayStation 4 beschikbaar.

The Pathless

Wilde je altijd al vrienden worden met een adelaar? Binnenkort kan dat! In The Pathless, van de makers van Abzu, kan je samen met je nieuwe vriend een avontuur op een mysterieus eiland beleven. Samen zal je geesten jagen, puzzels oplossen en vechten, onder andere met pijl en boog. De game staat voor dit jaar gepland.

Yoshi's Crafted World

Yoshi’s Crafted World

Ja, je leest het goed, een Yoshi game staat in deze lijst (net als een first-party PS4 exclusive). De game krijgt gewoon te weinig aandacht. Het concept is fantastisch, een gemaakte wereld waar je de tape nog kan zien zitten, en er misschien wel vanaf kan trekken om een geheim te vinden. Dat met fan-favoriet Yoshi, dat zit wel goed! Nu nog de aandacht die het zou moeten krijgen.

Days Gone

Days Gone

Sony Bend Studio’s nieuwe game Days Gone is een zombie shooter waar stealth met enige regelmaat de oplossing zal moeten zijn. De game is meerdere malen op de voorgrond geweest, maar met andere zombie-games en grotere PS4 exclusives is deze een beetje op de achtergrond geraakt. Dat is jammer, want het ziet er allemaal wel heel erg goed uit. En als we de laatste paar first-party PlayStation games als uitgangspunt mogen nemen, dan zal ook Days Gone een fantastische game zijn! Nu nog uit de schaduw van alle grote games uit het voorjaar kruipen..

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.