De 10 van GamingNation

De 10 meest spraakmakende berichten van 2018

Sinterklaas is in het land en dus is het rustig aan tijd om terug te blikken op 2018. Deze week kijken we naar de meest spraakmakende nieuwsberichten, artikelen, reviews, columns en eigenlijk alles wat je op GamingNation voorbij ziet komen.

PlayStation 4 Pro

Hoe zit het met de voorraden van de PlayStation 4 Pro?

Vlak voor E3 2018 kwam Joey erachter dat er bijna nergens meer PlayStation 4 Pro’s te koop waren. Natuurlijk doet dat van alles vermoeden en is hij op onderzoek gegaan. Van een PlayStation 4 Slim Pro tot een PlayStation 5, alles is langsgekomen. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand en een paar weken later waren ze overal weer volop te koop.

Hands-on: Marvel’s Spider-Man+ Interview Ryan Scheider

Dit is er eentje waar ik persoonlijk nogal trots op ben, mijn eerste interview met iemand uit de game-wereld. Gelukkig is Ryan Schneider een hartstikke aardige en praatgrage man, dat scheelt altijd een hoop. Ook mocht ik weken voordat Spider-Man uit zou komen ermee aan de slag. dat is er eentje om niet meer te vergeten.

Column-Nation: Waarom de hype genaamd Fortnite niet snel genoeg kan eindigen

Onze Dwayne is ondertussen aan de slag bij Power Unlimited en we wensen hem daar natuurlijk al het beste. Dat neemt niet weg dat een van zijn columns het heeft gehaald. In de column heeft hij het over Fortnite dat op het moment van publiceren zo’n beetje op het hoogtepunt van zijn populariteit zit. Hij legt vrij duidelijk uit waarom dat snel over mag zijn.

metal gear survive

Review: Metal Gear Survive

Stiekem vinden wij allemaal dat de leukste reviews degene van Boyd zijn, maar dan van slechte games. Het is geen geheim dat Metal Gear Survive niet de beste uit de serie is en dat kan hij maar al te goed uitleggen. Zelfs als je geen interesse hebt om over het ietwat vreemde project van Konami te lezen, is dit nog steeds leuk om te lezen.

IndieNation: Knuckle Sandwich

Dit jaar zijn we begonnen met een paar nieuwe items, waaronder IndieNation. Feitelijk zetten we daarmee regelmatig een toffe indiegame in het zonnetje, gewoon om die iets meer aandacht te geven. Knuckle Sandwich is vooral een erg vreemde indiegame, wat het allemaal een stuk leuker maakt.

Nintendo Switch, Nipples, Mario

Melig op Zondag: Mario’s tepels

Net als IndieNation is ‘Melig op Zondag’ een nieuw item waar we met alle plezier mee aan de slag gaan. Toen ik de vraag aan de redactie stelde; Welke berichten zijn de meest spraakmakende? Kwamen de tepels van Mario al vrij snel naar voren. Dus bij deze is het tijd om nog een keer te grinniken om de tepels van Mario.

Microsoft

Microsoft’s E3 persconferentie: Alles op een rijtje

E3 is zo’n tijd van het jaar waar we het altijd weer reuze druk mee hebben, leuk druk dan wel. Allemaal steken we veel meer tijd dan dat we hebben in het volgen van alle dingen die er gebeuren. Zowel vooraf als tijdens en naderhand. Waarom Microsoft’s persconferentie? Omdat ik daar persoonlijk een beetje van schrok hoeveel werk dat is om daar verslag van te doen, en ik heb daar niet eens aan meegewerkt. Voor het verslag van deze conferentie gaat alle eer naar Ruben en Joey!

Solid Snake Gaming Has Changed (Solid Eye correction edit)

Column-Nation: Gamen is veranderd

Soms voel ik me oud, dat had ik vooral bij een aantal columns. Eén daarvan is door onze Tim geschreven en gaat vooral over de dingen die anders zijn, zowel positieve als negatieve veranderingen. Ik kan er wel een samenvatting van maken, maar het is gewoon leuk geschreven en alleen al daardoor het lezen waard.

Column-Nation: Bethesda houdt het bij grapjes op de E3

Ieder jaar is Niek druk met het schrijven over de shows op E3. Dat zijn altijd mooie diepere kijken naar de shows waar hij niet alleen de games die ons worden geshowd behandeld, maar ook de show zelf kritisch onder de loep neemt. Eigenlijk zijn ze allemaal het lezen waard, maar ik kon er maar eentje in het lijstje opnemen.

Column-Nation: Verslaving in Games

Nog een column? Ja, nog een column, deze keer van Rogier, die ook dit jaar bij ons is komen schrijven. Hij heeft een erg scherpe column geschreven waardoor ik me ook een gameverslaafde voel. Dat is tot daar aan toe, maar het is allemaal waar. Wat precies? Dat moet je zelf maar gaan lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.