De 10 van GamingNation

De 10 indiegames of the year 2018

Het einde van het jaar nadert in rap tempo en dat betekent maar 1 ding. Game of the year zit er aan te komen! We beginnen iets eerder dit jaar met de indiegames. Jij mag stemmen op jouw favoriet uit onze shortlist en daarmee bepalen jullie de winnaar. Dit zijn de 10 beste indiegames van 2018 in willekeurige volgorde waaruit we (ja wij stemmen ook mee) een indiegame of the year gaan kiezen.

Celeste

Ogenschijnlijk uit het niets was aan het begin van het jaar in Celeste. De game die indiegames weer hartstikke relevant maakte. Celeste heeft op veel game-sites erg hoge scores behaald en natuurlijk hartstikke terecht. Het is een platformer in de oude stijl, heel erg moeilijk, maar juist daardoor geeft het juist een erg goed gevoel als je het hebt gehaald! Daarbij komt nog eens een ontroerend verhaal bij die op een originele manier is gebracht.

sinner1

Sinner: Sacrifice for Redemption

Voor mij persoonlijk is Sinner: Sacrifice for Redemption de beste indiegame van het jaar. De soulslike bossrush game zit niet alleen erg goed in elkaar en geeft je een uitdaging die je niet zomaar haalt. Het heeft ook nog eens een nieuw concept. Je moet zelf je volgorde bepaling welke eindbazen je eerst gaat verslaan. Om met een baas te kunnen vechten, moet je iets inleveren waardoor je handicap meekrijgt. Juist door deze handicaps geeft het de game iets tactisch waardoor het een topgame is!

Dead Cells

Dead Cells

Mede dankzij een hoop controversie rondom plagiaat heeft Dead Cells extra veel aandacht gehad dit jaar. Gelukkig maar, want daardoor hebben veel meer spelers de game leren kennen. Dead Cells is een Metroidvania game die lichte rogue-light invloeden heeft. Oorspronkelijk is de game in 2017 uitgekomen, maar net als bij Hollow Knight is de game opnieuw uitgebracht en heeft daarmee hoge ogen gegooid.

The Messenger

The Messenger is een beetje de vreemde eend in de bijt. De game heeft veel weg van Ninja Gaiden en is daarmee een van de games die de oude garde weer eer aan doet. Als een demon zijn dorp aanvalt, gaat een jonge ninja op reis door een vervloekte wereld om een boekrol te bezorgen waar het bestaan van zijn clan van afhangt. Dit in een 2D side-scroller met toffe pixel-art en alleen maar positieve reacties!

Hollow Knight

Net als Dead Cells is Hollow Knight eigenlijk in 2017 uitgebracht. Toen deed de game het leuk, positieve reacties maar niets echt noemenswaardig. Dit jaar is de game op de Nintendo Switch uitgekomen en het lijkt wel de perfecte combinatie. Voor een paar weken lang kon niemand er meer over ophouden hoe geweldig de game wel niet is. De game daagt je uit om in het onbekende te springen en daar je eigen weg te zoeken. Dit alles ook nog eens in een toffe cartoony stijl!

Unravel Two

Unravel Two

Tijdens E3 2018 heeft EA het vervolg van de indie klassieker Unravel aangekondigd, en die zou te koop zijn direct na de show. De game is in dezelfde schattige stijl gedaan als het eerste deel en heeft een nieuwe co-op functie. Naast protagonist Yarny is er een tweede Yarny waar je mee samen zal moeten werken omdat je aan hem vastzit. In een mooi en schattig verhaal gaan jullie samen (of alleen) op pad om andere verloren Yarny’s te redden.

We Happy Few

Het duurde even, maar We Happy Few is na een paar keer uitgesteld te zijn eindelijk uitgekomen. De game neemt je mee naar een bizarre wereld waar je verplicht bent om vrolijk te zijn. De game heeft de sfeer van Bioshock, maar heeft een stelsel van drie protagonisten dat in een bijzonder verhaal elkaar verbind. De art-stijl is laat vooral veel ‘blije’ mensen zien waar je niet direct vrolijker van wordt. Goed is het wel!

Overcooked! 2

Overleefd jouw relatie Overcooked! 2? In de game ben je een kok die de wereld moet redden van de ‘unbread’. Dat doe je door ze te voeren, dan zijn ze niet zo boos meer. Klinkt belachelijk, maar het verhaal is ook niet waar het over gaat. Je zal moeten samenwerken om de levels te halen in keukens die in de fik vliegen, veranderen of uit de lucht vallen. Dit levert veel stress op, maar is ook erg leuk om samen op de bank, of online te doen!

Moss

Moss is een VR game waarin je het superschattige muisje Quill door een verhaal heen moet begeleiden. Jij bent als lezer aanwezig in de wereld en je kan die af en toe ook veranderen zodat je Quill verder kan helpen. Door het VR aspect in de statische wereld heb je vaak het gevoel dat je er helemaal in zit. Waar de meeste VR games het verliezen op controls, is Moss prima bestuurbaar met je controller. Moss is gewoon reuzeschattig en laat zien dat VR games veel meer kunnen zijn dan een veredelde demo.

Into the Breach

Taktiek is alles in Into the Breach. De game laat je in een relatief simpele opstelling een reeks zetten van te voren doen. De computer doet tegelijkertijd een paar zetten waardoor je vooruit zal moeten denken. De game voelt aan als een geëvolueerde vorm van schaken en dat is helemaal niet mis. Buiten de essentiële elementen om is al het overbodige weggelaten en wat overblijft is een toffe game!

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.