De 10 van GamingNation

De 10 grootste releases van de eerste helft van 2019

De Game of the Year is zijn conclusie aan het komen, kerst is voorbij en het is tijd om vuurwerk in huis te halen. Met andere woorden, tijd om met een warme kop chocolademelk (of gewoon koffie) vooruit te kijken naar de eerste paar maanden van 2019. Dit zijn de grootste releases van de eerste helft van 2019, de games waar wij het meest naar uitkijken.

Resident Evil 2 Remake – 22 januari

Ondanks er echt geen tekort aan toffe nieuwe games is, lijken steeds meet ontwikkelaars terug te grijpen naar klassiekers. Niet dat het een slechte ontwikkeling is, er komen erg goed games uit, maar ook 2019 begint met een remake van een heuse klassieker. Resident Evil 2 is volgens vele misschien wel de beste uit de serie. Het leuke aan deze remake is, dat zelfs als je de game nog kan dromen, het nèt even iets anders is. Vijanden komen uit andere hoeken en schrikmomentjes zijn verplaatst.

Toy Story, Kingdom Hearts 3, Square Enix

Kingdom Hearts III – 25 januari

Disney in de mix met Final Fantasy, dat is de makkelijkste omschrijving van het fenomeen Kingdom Hearts. de game heeft belachelijk lang op zich laten wachten, maar in januari komt ie dan eindelijk uit. Fans vinden het toch wel tof, die zitten al jaren op het puntje van hun stoel bij alles wat er over de game uitkomt. Persoonlijk heb ik geen idee wat het verhaal nou eigenlijk echt is, het is me wel een paar uitgelegd, maar nog steeds heb ik geen idee. Toch ben ik benieuwd en ga ik de game zeker wel een kans geven!

Far Cry New Dawn – 15 februari

Na Far Cry Primal en Far Cry Blood Dragon is er nu ook Far Cry New Dawn. Een fantastisch concept van Ubisoft, het hergebruiken van een map en een engine, met nieuwe personages en een nieuw verhaal. Ook steken ze het niet onder stoelen of banken dat ze dat doen. Far Cry New Dawn is in een post-apocalyptische setting nadat er een flinke bom is afgegaan in ‘gods-county’ uit Far Cry 5. In de trailer die tijdens de Game Awards is geshowd zien we twee dames die samen zeer waarschijnlijk de antagonisten zijn.

Crackdown 3

Crackdown 3 – 15 februari

Crackdown 3 is een langverwachte Microsoft exclusive die ze ondertussen hard kunnen gebruiken. In de game kan alles, maar dan ook echt alles kapot. Er is een multiplayer modus waar je de grond onder je tegenstanders vandaan kan schieten. De game ziet er goed uit en is eindelijk weer een wapenfeit voor de Xbox One. Ook leuk, de game zal vanaf dag 1 te spelen zijn via de Xbox Game Pass.

Anthem

Anthem – 22 februari

De Destiny-achtige shooter van BioWare en EA geeft je een pak als dat van Iron Man. Dat alleen al is genoeg om menig gamer enthousiast te krijgen. Vul dit aan met een grote indrukwekkende open wereld, een paar classes die goed van elkaar verschillen en de mogelijkheid om alles samen met vrienden te spelen. Dat zijn genoeg ingrediënten om een topgame af te leveren. Maar natuurlijk is dat niet genoeg voor BioWare, zij claimen er ook nog eens een supertof verhaal in te hebben verwerkt. Wij zijn benieuwd!

Metro Exodus – 22 februari

Metro Exodus is een survival game die het net even anders doet dan de reeks survival games die net uitgekomen zijn, of staan uit te komen (lees Far Cry New Dawn, Fallout 76, Days Gone, Rage 2). De game is meer te omschrijven als een survival horror game, waar je om elke hoek een eventuele verrassing te wachten zou kunnen staan. Metro Exodus speelt zich af na het boek Metro 2035, dus mocht je je van te voren in willen lezen, dan kan dat vrij letterlijk.

Devil May Cry 5 – 8 maart

Je weet zeker dat een game over de top is als je iemand in de trailer ziet aan komen rijden op een motor, die in lucht lanceert, in tweeën breekt en de twee delen vervolgens gebruikt als wapens. Devil May Cry 5 is zo’n game waar over de top juist meer de regel dan uitzondering is. In de game volg je Dante die het kwaad bevecht met alles wat hij om zich heen kan vinden, zoals een motor. De game belooft vooral veel belachelijkheid en zal daarmee sowieso een glimlach op het gezicht van elke speler toveren.

The Division 2

Tom Clancy’s The Division 2 – 15 maart

Het tweede deel van The Division speelt zich af in Washington, uit de sneeuw en in het zonnetje. De game gaat zich nog meer richten op samenwerking en er zullen 8-spelers missies zijn en raids. Het eerste deel had een ruwe start, maar werd elke maand beter, tot het toffe spel dat het nu is. Als ze The Division 2 ook maar iets beter beginnen dan zou het zo maar kunnen dat we volgend jaar rond deze tijd het nog steeds over de game hebben in de eindejaarslijstjes.

Sekiro Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice – 22 maart

Oké, ik ben behoorlijk hyped voor deze game. Sowieso heb ik een zwak voor alles wat FromSoftware maakt. De Dark Souls trilogie en Bloodborne heb ik met alle liefde gespeeld en zelfs Déraciné heb ik van genoten. We weten dat de game niet de moeilijkheidsgraad van Dark Souls heeft en dat de gameplay sneller is dan BloodborneSekiro: Shadows Die Twice heeft zo’n beetje alles wat ik zoek in een game, althans, zo lijkt het van te voren..

Days Gone

Days Gone – 26 april

Het lukt PlayStation maar niet om hype rondom Days Gone op te wekken. Waarom? Dat weet niemand, maar we weten wel dat eigenlijk alle PlayStation exclusives van de afgelopen jaren erg toffe games zijn, en Days Gone zal echt niet de uitzondering zijn. De wereld zit vol met zombies die je met z’n allen tegelijk kan bevechten, of juist stealthy er tussendoor kruipen.

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.