De 10 van GamingNation Game of the Year

De 10 GamingNation Game of the Year kandidaten

We hebben een flinke discussie gehad en zijn uiteindelijk op deze lijst uitgekomen. Nu is het aan jullie om een winnaar aan te wijzen. Hoe? nou heel simpel, kies jou favoriet uit deze lijst en stem daarop. Degene met de meeste stemmen is de winnaar! Dit zijn de 10 games die wij na veel ruzie bij elkaar hebben gezet en volgens ons de beste games uit 2018 zijn.

Assassin’s Creed Odyssey

In de nieuwe Assassin’s Creed draait het allemaal om keuzes, precies genoeg keuzes om het interessant te houden. De open wereld en side-missies zijn over het algemeen interessant en tof en de main story is mooi en ontroerend. Vooral Kassandra is ook nog eens een van de tofste assassins die de serie kent. Plaats dit alles in het fascinerende oude Griekenland en je hebt een topgame!

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Geen genoeg kan ik van dit spel krijgen. Op een enkele keer na heb ik me ook geen moment geërgerd aan het spel, het is één van de beste games die ik de afgelopen jaren gespeeld hebt en voor mij zeker de beste Dragon Quest! Er is geen moment geweest dat ik me heb verveeld of dat ik bezig was met een gevecht of reis waarbij het aanvoelde als een verplichting of als een ‘grind’. Ik ga de game zeker nog eens spelen en ik raad iedereen aan om ‘m in huis te halen. (*Dit stukje tekst is direct uit Rogiers review gehaald)

Dragon Ball FighterZ

Voel je een machtige fighter in Dragon Ball FighterZ. De game heeft een mooie balans, waardoor het altijd je eigen schuld is als je verliest. De art-style is erg goed gedaan, je hebt al gauw de neiging om weer de originele anime te gaan kijken. Al je favoriete personages uit de serie zijn aanwezig en zijn trouw aan hun originele vormgeving (dat is ook wel eens anders geweest..). Dragon Ball FighterZ is dé beat ‘m up van 2018.

Fortnite Battle Royale

Fortnite: Battle Royale

Ondanks dat niemand bij ons op de redactie echt aan Fortnite: Battle Royale verslaafd is geraakt, kunnen we niet ontkennen dat dit het jaar van Fortnite is. De game heeft zodanig diepe sporen achtergelaten dat zelfs je oma de game kent. Ondertussen zijn de emotes nagedaan door vriend en vijand op alle mogelijke plaatsen. De game zelf is dan ook een fantastische combinatie van spanning en actie, net als alle battle royale games. Met de cartoony stijl is het ook nog eens geschikt voor nagenoeg iedereen. Ondanks dat Fortnite: Battle Royale niet in 2018 is uitgekomen, is dit de game die de meeste indruk heeft gemaakt dit jaar.

God of War

God of War is een juweeltje, de game heeft een nieuw standaard neergezet waar anderen nog maar eens in de buurt moeten zien te komen. De graphics en gameplay zijn feilloos en als tof vernieuwend element is er geen enkel moment waar de camera op zwart gaat en een nieuwe scene begint. Ja oké, als je doodgaat, maar dat is dan je eigen schuld. De game heeft welverdiend een perfecte score gekregen en is een van de favorieten voor Game of the Year!

Marvel’s Spider-Man

‘Videogame junkfood’, zo werd de game rond de release meerdere malen beschreven. Het is een game die je lekker weg speelt en af en toe naar terug gaat, gewoon omdat het webslingeren zo ongelooflijk leuk is! Het verhaal, de voice-acting en de graphics maken het helemaal af, waardoor het meer dan verdient is om in onze eindlijst te staan. Marvel’s Spider-Man is een superhelden game die laat zien hoe het wel moet, en belooft veel goeds in de toekomst van Marvel Games.

Monster Hunter World

Monster Hunter: World

De Monster Hunter serie is al een lange zeer populair in Japan en omstreken, maar heeft nooit echt het grote publiek verovert in het westen. Met Monster Hunter: World is daar in een klap een einde aan gekomen. Massaal zijn we ermee aan de slag gegaan en de game heeft ons aangenaam verrast. De endgame is en blijft erg goed, je kan bezig blijven als dat je ding is. Mocht je eindelijk alles hebben? Dan staat er wel weer een nieuw monster klaar om de grondvesten nog eens flink op te schudden.

Red Dead Redemption 2

De realistische cowboy game heeft zo’n beetje alle records gebroken en is de game waar iedereen het nu nog steeds over heeft. Rockstar heeft alles tot in de kleinste details perfect afgewerkt en heeft de game daarbij ook nog eens alle interacties perfect uitgewerkt. Zo kom je regelmatig in een spontane gebeurtenis terecht omdat jij toevallig je wapen trekt, of omdat er ergens iets gebeurt wat invloed op jouw game heeft. Al met al is het een goede kanshebber op de titel.

Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus Remake

Het moest er een keer van komen, de allereerste perfecte score voor een game. Shadow of the Colossus heeft die eer gekregen, onze altijd kritische reviewer Boyd was zodanig onder de indruk van de game dat deze alleen al door die ene review in onze eindlijst terecht is gekomen. Ondertussen is de game zelf natuurlijk ook nog eens erg goed! De remake van de heuse klassieker geeft de game de aandacht en liefde die het verdient, en nu nog een keer door überhaupt in de eindlijst te staan.

Super Smash Bros Nintendo Switch

Super Smash Bros. Ultimate

Ten tijden van publiceren is Super Smash Bros. Ultimate 1 dag uit, toch zijn er een paar redacteuren die erop stonden dat de game in deze lijst staat. Het kan eigenlijk ook niet fout gaan, alle personages die in alle eerdere Smash-games zijn langsgekomen bij elkaar ge-(uhm)-smashed. Voor veel spelers zal Smash een trip van nostalgie naar eerdere delen zijn, of naar andere games waar de personages vandaan komen. Super Smash Bros. Ultimate is een game die niet kan missen en daarom in onze lijst staat!

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.