De 10 van GamingNation

De 10 games waar we veel te lang op hebben moeten wachten

kingdom hearts, disney, square enix, ps4, xbox one

Kingdom Hearts III is eindelijk uit en die heeft flink zijn tijd genomen. Dat is de inspiratie voor de lijst van deze week. Dit zijn de 10 games waar we veel te lang op hebben moeten wachten, sommige daarvan zijn nog niet eens uit..

Toy Story, Kingdom Hearts 3, Square Enix

Kingdom Hearts III

Nu Kingdom Hearts III eindelijk uit is kunnen we er eindelijk een tijd op plakken, 13 jaar. Het heeft 13 jaar geduurd voordat het derde deel van het avontuur daglicht zag. Kingdom Hearts II is in 2006 uitgekomen voor de PlayStation 2, en heeft dus een hele generatie overgeslagen. Sterker nog, er zullen spelers zijn die fan waren van deel 2 en nu kinderen hebben die oud genoeg zijn om 3 te spelen..

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

We weten niet wanneer de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 daadwerkelijk is begonnen. We weten wel dat CD Projekt Red er lang genoeg aan heeft gewerkt om de game in 2012 te laten zien tijdens de E3. Dat is nu 7 jaar geleden en het kan zomaar nog een paar jaar duren. Tijdens E3 2018 was er eindelijk een speelbare demo, maar er is duidelijk bij gezegd dat dit niet betekent dat de Poolse ontwikkelaars klaar zijn om de game uit te brengen. Toch is er hoop dat het niet lang meer hoeft te duren, CD Projekt Red heeft ondertussen een distributeur in armen genomen..

Final Fantasy VII remake

Final Fantasy VII Remake

Eerlijk is eerlijk, Final Fantasy VII Remake is ‘pas’ 4 jaar geleden aangekondigd. Toch is er al een ruime tijd geen teken van leven geweest en met de mensen van Square Enix erachter durven we rustig te concluderen dat het nog even kan duren. De aanstaande remake mag hier ook tussen staan omdat we ondertussen weten dat het in 3 episodes wordt uitgebracht, dus het einde van de game zullen we voorlopig niet zien.

Diablo III

Tussen Diablo II en Diablo III zat maar liefst 12 jaar. Dat wil niet zeggen dat Blizzard ook daadwerkelijk 12 lange jaren aan de game heeft zitten sleutelen, maar het zit er niet ver vanaf. De verhalen gaan dat de game ongeveer 8 jaar in ontwikkeling is geweest, wat natuurlijk ook bijzonder lang is. De laatste jaren zien we dat vaker, maar in 2012 was dat iets wat je (bijna) nooit zag gebeuren.

Red Dead Redemption II

De grootste game van vorig jaar heeft ook rustig zijn tijd ervoor genomen. De voorganger is in 2010 uitgekomen en was direct een megahit. We mogen losjes concluderen dat deel 2 vrij snel daarna in ontwikkeling is gegaan. Dat zou dus betekenen dat de game er 6 tot 7 jaar over heeft gedaan, dat klinkt minder lang dan sommige andere games op deze lijst, maar dat valt mee. Rockstar is in controversie geraakt rond de release omdat zij trots vertelde dat de studio regelmatig 100-urige werkweken hadden. Daarmee hebben ze dus 2x zo veel eraan gewerkt..

The Last Guardian

The Last Guardian is in februari 2007 aangekondigd in een tijdschrift met een paginavullende advertentie. Daarna hebben we in 2009 tijdens de E3 voor het eerst een trailer gezien. Uiteindelijk, na regelmatig uitgesteld te zijn is de game in december 2016 uitgekomen, 9 jaar na de eerste aankondiging. Dat is allemaal nog tot daar aan toe, de game was jarenlang de meest geanticipeerde game, alleen is deze matig ontvangen op de release.

Team Fortess 2

Team Fortress 2 is er zo eentje die gewoon lang duurde, geen grote tegenslagen of iets dergelijks. De game was voor het eerst aangekondigd in 1999 en zou in het straatje van Quake moeten vallen die destijds nog erg populair was. 8 jaar later, toen de game daadwerkelijk uitkwam, was Quake niet meer het gesprek van de dag en de game is mee geëvolueerd. De game heeft een cartoony look gekregen, maar werd nog steeds erg goed ontvangen.

Final Fantasy XV

In 2006 was de game in eerste instantie was de game aangekondigd als Final Fantasy Versus XIII. De game zou het een en ander te maken hebben met Final Fantasy XIII en zou op de vorige generatie consoles uit moeten komen. Uiteindelijk is de game niet als Final Fantasy Versus XIII, maar als Final Fantasy XV in 2016 uitgekomen (2018 op PC). We hebben dus ná aankondiging nog een goede 10 jaar op de game gewacht.

Duke Nukem Forever

Sommige games doen er echt veel te lang over. Duke Nukem Forever heeft er daadwerkelijk ook ‘forever’ over gedaan. Hij is in 2011 uitgekomen, 14 jaar nadat de ontwikkeling begon. Na het grote succes van de de eerste game, Duke Nukem, zijn ze snel aan een tweede begonnen, maar dat duurde nog even. Het vervelendste aan dit stuk is dat de uiteindelijke game erg slecht is. De graphics zijn slecht, gameplay en verhaal, alles aan de game is slecht. En dat na er zo lang op gewacht te hebben.

Unreal World

Je hebt altijd baas boven baas, maar er zullen weinig games Unreal World kunnen toppen in lengte van ontwikkeling. De game heeft er namelijk 26 jaar over gedaan! In 1990 begonnen en in 2016 op Steam uitgekomen. Dit heeft natuurlijk een kanttekening, de game is ontwikkeld door twee mensen die het voor de leuk deden. Wel is de eerste blik in 1992 aan de wereld laten zien. Je kan er veel over zeggen, maar de ontwikkelaars hebben wel doorzettingsvermogen..

Welke van deze games was/is het wachten waard?

  • Red Dead Redemption II (35%, 18 Votes)
  • Cyberpunk 2077 (25%, 13 Votes)
  • Kingdom Hearts III (12%, 6 Votes)
  • Final Fantasy VII Remake (8%, 4 Votes)
  • Diablo III (8%, 4 Votes)
  • Final Fantasy XV (4%, 2 Votes)
  • The Last Guardian (4%, 2 Votes)
  • Team Fortress 2 (2%, 1 Votes)
  • Duke Nukem Forever (2%, 1 Votes)
  • Unreal World (2%, 1 Votes)

Total Voters: 52

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.