De 10 van GamingNation 2

De 10 games waar je makkelijk 200 uur zoet mee bent

Sommige games zijn verslavend, andere zijn gewoon heel erg groot. Als je op zoek bent naar waar voor je geld, iets waar je lekker lang mee bezig kan zijn dan is dit jouw lijst. Dit zijn de 10 games waar je zonder het door te hebben ruim 200 uur in kan steken en er dan nog niet klaar mee bent.

Witcher 3

The Witcher 3

CD Projekt Red’s RPG The Witcher 3 is het derde deel in reeks en eentje waar je vrolijk in kan verdwalen. De officiële speeltijd klokt op 188 uur, maar daar is Gwent niet bij ingerekend. Gwent is de minigame, een tactisch kaartspel, waar je vrolijk uren mee bezig kan zijn. Sterker nog, Gwent is zo populair dat het als stand-alone game is uitgegeven. Als je alle quests en side-quests in The Witcher 3 hebt gedaan, en Gwent hebt uitgediept,dan heb je zeker meer dan 200 uur in de game zitten.

 

Destiny

Bungie’s geestenkindje Destiny is de game waar ik de meeste tijd in heb zitten, ik heb ruim 1000 uur in de game zitten. Op wastedondestiny.com kan je zelf kijken hoeveel uur je precies er zoet mee bent geweest. De topscore staat op een duizelingwekkende 13.421 uur, ter vergelijking, dat is 18 en een halve maand in volle dagen. Verwacht er niet zoveel tijd mee bezig te zijn, maar de 200 uur is zo binnen. De content in Destiny is verslavend, de raids zijn leuk om te doen en er is altijd wel iets om je bezig te houden. Het leukste is wel om het met vrienden samen te spelen.

Overwatch

Sinds de laatste update is Overwatch weer helemaal terug. De update heeft een ingame LFG toegevoegd waardoor je een team kan samenstellen voordat je begint. Daardoor is het tactische aspect weer helemaal terug in de game, communicatie en teamsamenstellingen zijn de sleutels naar succes. De variatie in Overwatch zorgt ervoor dat je je niet zo gauw verveelt, ondanks dat het een game is waar je alleen online modi hebt. De 27 heroes waar je uit kan kiezen spelen allemaal compleet anders en dat houdt het leuk. De 28ste hero is al aangekondigd en zo blijft Blizzard de game uitbreiden en interessant houden.

Monster Hunter World (PC) – herfst

Monster Hunter: World

De nieuwste game in de Monster Hunter reeks is er eentje die voor het eerst echt door is gebroken in het westen. In Japan waren de eerdere games al een groot succes, maar nu Monster Hunter: World ook in het westen is uitgebracht voor Xbox One en PlayStation 4 (binnenkort ook PC) is het veel bereikbaarder voor ons. De game blijft lang relevant omdat je steeds betere gear kan bouwen. Daarvoor moet je grotere uitdagingen aangaan en die zijn lastig. Zo lastig dat je een sterk team nodig hebt om het te halen. Door de regelmatige toevoegingen van nieuwe monsters en events blijft de game leuk om te spelen en zo haal je zonder het door te hebben met gemak de 200 uur.

Super Smash Bros.

De party-game bij uitstek, doordat je regelmatig teruggaat naar Super Smash Bros. kom je snel aan de 200 uur. De game blijft leuk om met een gezelschap te spelen en variatie in personages maakt het ook leuk om steeds wat anders te proberen. Het werkt ook niet tegen dat zo’n beetje alle leuke personages uit heel veel games in Smash Bros. verwerkt zijn. Zo kan je tijdens een potje Smash bijvoorbeeld spelen met Snake uit Metal Gear Solid of iemand uit een van de vele Nintendo games zoals Kirby of Peach.

Mario Kart 8 Deluxe review

Mario Kart

Mario Kart is in hetzelfde straatje als Super Smash Bros., het is een party-game waarbij het erin sluipt. De game heeft veel variatie en is speelbaar voor iedereen, je hoeft dus geen gamer te zijn om toch plezier te hebben. Doordat het zo leuk is, en tijdloos wat dat betreft, blijf je terugkeren en zo kom je ongemerkt makkelijk aan de 200 uur. Of je nu een solo race doet of met vrienden een competitie houdt, het blijft altijd leuk.

Skyrim

Je kent ze wel, gamers om je heen die een mantra hebben om je over te halen om Skyrim te spelen. Volgens vele is het misschien wel de beste game ooit en nu die zelfs voor Amazon’s Alexa uit is kan je veilig concluderen dat je er echt niet om heen kan. De game is op elk denkbaar platform te spelen en dus zit er altijd wel eentje bij die jij thuis hebt staan. De game is een RPG die je gemiddeld 225 uur bezig houdt, maar dat ligt natuurlijk aan je speelstijl. Als je net als ik zo iemand bent die in elk hoekje kijkt of er loot ligt dan ben je wel een stuk langer bezig. Bij Skyrim is dat ook helemaal niet erg, de wereld is mooi, de gameplay is heerlijk en alles bij elkaar opgeteld is het een topgame.

Fallout 4

Gemiddeld ben je met 1 playthrough van Fallout 4 (inclusief DLC) 230 uur zoet, maar net als in elke goede RPG kan je daar veel meer tijd in kwijt. Bij Fallout 4 kan je vrolijk uren steken in het opbouwen van een fantastische nederzetting en daar steeds meer en betere bouwwerken van maken. Dat dit niet de core van de game is maakt niet zo veel uit, het is wel een van de leukere dingen om te doen in de game. Het verkennen van de wereld is ook erg leuk en dat houdt je ook uren bezig. Al met al is dit dus een duidelijke game waar je ruim 200 uur zoet mee bent.

Tom Clancy’s Rainbow 6 Siege

Net als Overwatch is Rainbow 6 Siege een multiplayergame die veel tactiek met zich meebrengt. Dat geeft een heerlijke extra beetje jus aan de game waardoor het leuk is om met een team meerdere tactieken uit te proberen.  Doordat er veel verschillende operators zijn geeft dit lekker veel variatie in de mogelijke tactieken. Ze gaan alle kanten op, van ‘ouderwets’ assault tot technische operators die een camera naar de andere kant van het speelveld kunnen brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt dat je makkelijk 200 uur eraan kwijt bent.

FIFA 18

FIFA 18

Hoe vaak heb jij niet met een maat een potje FIFA gespeeld? De game nodigt, net als Mario Kart en Smash Bros. uit om even tussendoor een wedstrijd of twee te spelen. Dat telt zodanig snel op dat je waarschijnlijk al lang  de 200 uur met gemak hebt gehaald met FIFA 18, 17, 16 enz. Of je dit alleen online doet, of met vrienden. Als je een beetje voetbalfan bent kom je er wel aan.

2 Comments

 • Reply
  Joshua
  21, 07, 2018 10:24 am

  Ik mis Breath Of The Wild in deze lijst imo

  • Roel van Eeden
   Reply
   Roel van Eeden
   22, 07, 2018 8:52 pm

   Er zijn veel games die er ook bij hadden mogen staan, zoals bijvoorbeeld World of Warcraft, Diablo III en Elder Scrolls Online. Breath of the Wild is een goeie, klopt, daar heb ik tijdens het schrijven niet aan gedacht. Next time!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.