De 10 van GamingNation Game of the Year

De 10 Games of the Year volgens Rogier

Super Smash Bros Ultimate

Man man man, het einde van het jaar alweer in zicht. De eerst paar maanden duren altijd lang, maar het gaat na de zomer zo bizar snel. Afijn, ik ben hier om over m’n favoriete games te praten! Ik presenteer u daarom, mijn 10 Games of the Year!

Ik heb er geen top 10 van gemaakt, ik ben namelijk onder de indruk van alle titels op mijn lijstje. Stuk voor stuk hebben ze me vast weten te pakken en voor vermaak, gelach en frustratie gezorgd. Over de een misschien enthousiaster dan de ander, maar dat is natuurlijk te verwachten.

Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball Fighter Z

Het jaar begon onwijs goed. Naast Monster Hunter: World kregen we een nieuwe Dragon Ball vechtgame voor onze kiezen, namelijk Fighter Z. Deze titel gaat terug naar de 2D gevechten á la Tekken en Street Fighter. Met onwijs strakke graphics die het doen lijken alsof je in de serie zelf zit en een combo’s waar je U tegen zegt is het (voor mij) wel een van de betere vecht games van de afgelopen jaren. Het heeft een lage instap drempel, maar is erg lastig om te masteren.

Kingdom Come Deliverance

Kingdom Come: Deliverance

Een roleplaying game op nieuw niveau. De realistische drijfveer van Kingdom Come: Deliverance is iets wat ik nog niet eerder had gezien in een game. De manier waarop alles een functie heeft, waarop je bijvoorbeeld vecht of drankjes maakt is compleet anders dan wat we hebben gezien.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Op eerste blik misschien een ietwat kinderlijke uitstraling, maar niets is minder waar. Het verhaal zit vol complotten en verraad, de gameplay bordervol actie en geweld. De game is daarnaast ook grafisch erg goed. Het is een spannende fantasie ervaring. Ik heb genoten van King Evan en de opbouw van zijn koninkrijk, welke ik zeker nogmaals ga ervaren.

The Elder Scrolls Online Summerset

The Elder Scrolls Online: Summerset

Al jaar en dag ren ik rond in Tamriel, de fictieve wereld waar de MMO zich op afspeelt. In Summerset kregen we als speler de kans om het elven eiland te bezoeken en te redden, want kwade krachten lijken zich daar genesteld te hebben. Met een breed scala aan nieuwe content zoals dungeons, een nieuwe order, een nieuw gebied en veel meer wist Tamriel me opnieuw te grijpen.

Octopath Traveler

Back to the roots. Dat is het motto van deze game. Octopath Traveler haalt al het fantastische uit titels als Final Fantasy en Chrono Trigger en stopt dit in een nieuw jasje. En wat een game is dat geworden: Vernieuwde gameplay elementen, prachtige graphics, ondanks dat het pixelated is, toffe verhalen en uren content. In de warme zomermaanden heeft Octopath Traveler me de overdonderende hitte even doen vergeten.

Dead Cells

Dead Cells

Eén die ik helemaal niet zag aankomen. Ik heb de naam horen vallen maar niet echt iets van gezien en ondertussen waag ik me al uren aan de rogue-like gameplay. Het verdwalen in de random generated levels en het verslaan van honderden vijanden spreekt me altijd. Het was gelukkig ook wel uitdagend genoeg om me vast te houden. Ga je namelijk dood, mag je mooi weer opnieuw beginnen. Love it.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Mocht je mijn review over Dragon Quest XI hebben gelezen, dan weet je hoe lovend ik over deze titel was. Zeker een topper in de serie en onder de JRPG’s. Het spannende verhaal en vele verschillende personages, steden, dorpen en monsters maakt het plaatje compleet. Er zit genoeg content in om je minstens 50 uur mee te vermaken, dus pak ‘m nog op als dit genre je ligt.

Assassin's Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey

Na Origins is Ubisoft nog verder gegaan met het op de schop gooien van de franchise. Echt als een Assassins creed voelt het niet meer, maar een goede game is het wel. Een fantastische, Griekse wereld. Een toffe verhaallijn met leuke hoofdpersonages. Het speelt soepel, de RPG elementen zijn leuke toevoegingen en de combat, waar het vaak om gaat, is soepel en uitdagend.

Red Dead Redemption II screenshot

Red Dead Redemption 2

Ik gok dat deze op 90% van alle Game of the Year lijstjes zal staan. Terecht. Red Dead Redemption 2 Is natuurlijk het vervolg (eigenlijk voorganger) van het eerste deel en doet dit nagenoeg perfect. Niet eerder heb ik zo het idee gehad dat ik daadwerkelijk deel uitmaakte van een bende. Ik heb zelfs nooit zo veel gejaagd en gevist in een game, want zelfs dat was tof. Nu ook de online versie in bèta is, is het helemaal af. Rockstar did it again!

Super Smash Bros. Ultimate characters art 2/2

Super Smash Bros Ultimate

Het laatste uitgekomen, maar toch ook een beetje the best for last. Het 5e deel, waarbij al het goede van de voorgaande games is toegevoegd. Het maakt de Ultimate bijtitel helemaal waar. Met de teruggekeerde singleplayer vermaak ik me fantastisch, en het frustreert mateloos door de moeilijkheidsgraad van sommige gevechten. Vooral met vrienden komt de game compleet tot z’n recht. Nintendo heeft zich opnieuw bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.