De 10 van GamingNation 2

De 10 games die we denken te zien op E3

Final Fantasy VII remake, demo, Playstation Store, Patapon 2 Remaster, Final Fantasy 7 Remake

Vorige week hebben de 10 onwaarschijnlijke games die we hopen te zien op E3 op een rijtje gezet. Deze week is het tijd voor dezelfde opsomming, maar dan met games die wel waarschijnlijk zijn. Dit zijn de 10 games die nog niet bevestigd zijn, maar die we wel denken te zien op E3 2019.

Animal Crossing, Nintendo, Mobile, android, IOS, apple, samsung, iphone

Animal Crossing

De Nintendo booth op E3 is meestal gericht op één game. Dit jaar is die game zeer waarschijnlijk Animal Crossing, aangezien dat een zeer geanticipeerde game is. Ondertussen is het alweer een half jaar geleden dat de game is aangekondigd. Doorgaans brengt Nintendo haar games binnen een jaar na aankondiging aan, en dus is dit een mooie tijd om de spotlights op de schattige dorpssimulator te zetten.

Beyond Good and Evil 2

Waar komt Ubisoft mee dit jaar? Nou, wij denken met Beyond Good and Evil 2, de game is vorig jaar uitgekomen en daarbij is ook gelijk een oproep gedaan aan iedereen om content te leveren. Zo kan jij jouw kunstwerk, muziek of dialoog terugvinden in de game. Met het ontbreken van een nieuwe Assassin’s Creed game dit jaar, is er een opening om andere games de ruimte te geven om de show te stelen. Beyond Good and Evil 2 is wat dat betreft een zeer grote, en goede, kanshebber.

Final Fantasy VII remake

Final Fantasy VII Remake

Sony is niet op E3 dit jaar, dat betekent dat de prime-time slot van hun open ligt, nou ja, lag. Square Enix heeft de tijd geclaimd om dan hun eigen show te geven. Natuurlijk denkt iedereen dan gelijk dat ze iets groots en moois hebben om aan ons te laten zien. Wij denken (hopen van harte) dat hun grote onthulling zo maar Final Fantasy VII Remake kan zijn. Misschien zelfs wel met iets van een releasedatum…

Marvel Square Enix Avengers project

The Avengers Project

Met Avengers Endgame nog maar net in de bioscopen is het dé Marvel IP, of eigenlijk verzameling Marvel IP’s, van het moment. We weten dat over een paar maanden Marvel Ultimate Alliance uitkomt voor de Switch, maar dat is niet die ene Avengers game. Die ene Avengers game heeft onze verwachtingen belachelijk hoog gespannen. Dat terwijl we geen idee hebben wat voor een game het gaat zijn, hoe het eruit ziet of wat we kunnen doen in de game. Daarom mag het best op E3.

Splinter Cell

Splinter Cell

In IGN’s interview met Ubisoft’s Yves Guillemot werd er gevraagd naar een nieuwe Splinter Cell game, zijn reactie? Zwijgen met een voldane glimlach. Ik heb zijn blik niet gezien aangezien ik het interview heb geluisterd, maar het klonk heel veel zeggend. Ook de DLC met Sam Fisher in Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands is een aanwijzing dat Splinter Cell nog lang niet vergeten is. Misschien zelfs wel al onderweg..

Starfield

Bethesda heeft vorig jaar tijdens E3 een kleine teaser naar Elder Scrolls 6 en Starfield getoond. Elder Scrolls zal nog wel een tijdje duren, maar Starfield derentegen.. Starfield is naar horen en zeggen al jaren in ontwikkeling, maar hoe ver het is weten we niet. Toch lijkt het een logische stap om iets meer van de nieuwe Bethesda IP te tonen op E3.

Fable 4

De console-war in een notendop; Xbox is beter, maar de games van PlayStation zijn beter. Dat is nog niet zo lang geleden anders geweest. De tijd van de Xbox 360 en PlayStation 3 was dat grotendeels andersom. Eén van de paradepaardjes van Xbox was altijd Fable, een RPG met erg veel keuzemogelijkheden. Nu Microsoft weer volop nieuwe studio’s heeft geannexeerd lijkt het tijd om in ieder geval een van deze nieuwe teams op Fable te zetten. Xbox heeft het nodig..

Hellblade: Senua’s …

Om verder te gaan op het gebrek en de mogelijkheden van Xbox exclusive games, ze hebben de ontwikkelaars van Hellblade: Senua’s Sacrifice, Ninja Theory, overgenomen. De getalenteerde studio had in eerste instantie de game nog wel tijdelijk exclusief voor PlayStation 4 uitgebracht, maar zijn afgelopen jaar toch in de stal van Xbox terecht gekomen. Daar zullen zij alle financiële benodigdheden krijgen om een toffe nieuwe Hellblade uit te werken. Misschien kunnen we er binnenkort een sneak peak van krijgen.

Nioh 2

Vorig jaar stond Nioh 2 in een lijstje met games die hoopten te zien op E3, maar die we niet verwachten. Daar was plotseling een korte teaser tijdens de show van Sony en voor mij was dat dé game van de show. Niet in de laatste plaats omdat het eerste deel mijn persoonlijke Game of the Year van dat jaar was, boven Horizon Zero Dawn en Zelda: Breath of the Wild. Nu is er een jaartje overheen gegaan en zijn we klaar om meer van de game te zien te komen. Ik in ieder geval wel.

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 Games with Gold

Plants vs Zombies: Garden Warfare 3

Dat deze game bestaat is vorig jaar al uitgelekt, maar toen is het niet op E3 gekomen. Dit jaar heeft EA al losjes laten vallen dat er een nieuwe Plants vs Zombies game en een nieuwe Need for Speed op het jaarprogramma staat. Nu maar hopen dat het geen battle royale blijkt te zijn..

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

2 Comments

 • Roel van Eeden
  Reply
  Roel van Eeden
  27, 05, 2019 7:31 pm

  Dit is een lijstje met geruchten, dingen die we denken (lees: hopen) dat we over een paar weken denken te gaan zien..

 • Avatar
  Reply
  henk
  24, 05, 2019 2:42 pm

  Jammer dat gamenation zich slecht heeft ingelezen..

  Todd Houwerd heeft al meerdere malen gezegd dat er geen Starfield of Elders Scroll game op de E3 te zien zal zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.