De 10 van GamingNation Game of the Year

De 10 Game of the Year kandidaten uit de eerste helft van 2018

De eerste helft van 2018 is voorbij en dus kunnen we rustig aan de rekening gaan opmaken. Er komt een drukke tijd aan met hele mooie nieuwe games die ongetwijfeld kans gaan maken op de prestigieuze titel van Game of the Year. Voor nu kijken we even naar de eerste helft van het jaar, dit zijn de 10 games uit de eerste helft van 2018 die kanshebber zijn voor Game of the Year 2018, in willekeurige volgorde. (Fijne korte titel ook.)

Monster Hunter World

Monster Hunter: World

De Monster Hunter games zijn al jaren erg groot in Japan, maar het westerse publiek had het Monster Hunter-virus nog niet te pakken. In januari is de nieuwste game in de serie voor het eerst wereldwijd op de huidige homeconsoles uitgebracht en het was een directe hit. Monster Hunter: World wist vriend en vijand te verrassen en de verslavende game heeft een prachtige indruk achtergelaten. Nog steeds is er regelmatig een nieuwe update die een nieuwe monster of iets anders nieuws met zich meebrengt waardoor het leuk blijft om te blijven spelen. Lees hier de review waar netjes staat uitgelegd waarom de game een 9.0 heeft gekregen.

Vegito SSG Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball FighterZ

De populaire anime serie Dragon Ball Z heeft al een aantal games op de naam staan, maar geen van alle wist ons zo te overtuigen als Dragon Ball FighterZ. De game heeft een fantastisch balans en blijft trouw aan de bron, de anime. Het is een fighting game die heel goed mee kan doen in de gevestigde orde van Mortal Kombat en Street Fighter, maar heeft ook nog eens een toffe getekende art stijl waardoor fans van de serie, anime of manga, prima kunnen instappen. De review heeft de game beloond met een dikke 8.4, check hier waarom.

God of War

Kratos heeft een metamorfose ondergaan en dat heeft hem goed gedaan. Hij is ouder, heeft een baard en een zoon en ook loopt hij niet meer de Griekse Goden in de weg, maar nu heeft hij zich teruggetrokken in de Noorse bossen in Midgard. Daar wil hij met rist gelaten worden, maar natuurlijk denken de Noorse Goden daar anders over. In een sterk verhaal en een prachtige omgeving volg je Kratos en zijn zoon die door meerdere mythologische rijken reizen. de complete game is in een one-take gedaan. Dat wil zoveel zeggen dat de cut-scenes en gameplay vloeiend in elkaar overlopen, en zelfs de fast-travel en het reizen tussen de rijken is allemaal in de one-take. Je zal, op het pauze scherm na, nooit ineens een ander scherm voor je hebben. De review heeft de game ook een welverdiende 10.0 gegeven, de tweede in de geschiedenis van GamingNation.

Far Cry 5

Far Cry 5

De nieuwe Far Cry is, naast dat het een erg goede game is, ook nog een gelukstreffer van Ubisoft. Far Cry 5 heeft als slechteriken een Amerikaanse cult, wat toevallig ook echt een groot probleem is in Amerika. De precieze details weet ik niet, maar het is nooit de bedoeling van Far Cry geweest om zich te mengen in een actueel probleem. Gelukkig is ook Far Cry 5 lekker over-the-top en de DLC geven het een heerlijk belachelijk toetje. Far Cry 5 is zeer waarschijnlijk niet de Game of the Year, maar we moeten deze game zeker wel in de discussie meenemen. Check hier de review van de game.

Shadow of the Colossus PS4

Shadow of the Colossus

De remake van de PlayStation klassieker door BluePoint bleek een schot in de roos. De graphics zijn fantastisch en zeker voor iedereen die de klassieker of de PlayStation 3 remastered heeft gespeeld, is dit een game die alle vakjes aanvinkt. Onze reviewer Boyd is zo iemand die nostalisch is over de game en aldus hem; “perfectie is niet mogelijk, maar deze game komt verdomd dichtbij.” Dit is dan ook de eerste game in de geschiedenis van GamingNation die een volle 10.0 heeft binnengehaald. Terecht? Dat mag je zelf beoordelen, en als je dat doet, lees dan gelijk waarom deze game een 10.0 waard is.

Yakuza 6: The Song of Life

Net als Monster Hunter heeft de Yakuza serie nooit echt goede voet aan de grond gekregen in het westen. Na Yakuza 0 is nu Yakuza 6: The Song of Life de tweede grote hit in de serie voor ons. Ook Yakuza Kiwami heeft goede reacties en als in augustus Yakuza 2 Kiwami uitkomt zijn er vier volledige Yakuza games in 2 jaar tijd uitgekomen. Yakuza 6 neemt je mee naar Japan, de straten, restaurants, arcadehallen, barren en drinkautomaten op elke hoek van de straat zijn tot in de kleinste details nagemaakt. Het verhaal is sterk en zal je mee laten leven met het lief en leed van de protagonist, maar de belachelijke minigames maken de game helemaal af. Check hier de complete review en waarom de game net geen 9 wist te verdienen.

Celeste

Celeste is zo’n zeldzaam meesterwerk, met precies de juiste uitdaging in de gameplay waardoor je per se verder wil, hoe intens het ook kan worden. Daarnaast zit er een mooi verhaal in van een vrouw die de berg Celeste beklimt dat je mee zal slepen. De soundtrack is goed en eigenlijk is alles in deze supertoffe 2D pixelart indie game helemaal perfect. De game kwam uit het niets, maar nagenoeg iedereen die Celeste heeft gespeeld is het erover eens; het is een meesterwerk. Helaas hebben wij geen review de game vanwege onderbemanning, is het iets voor jou om ons te versterken? Schroom niet, we zoeken nieuwe schrijvers!

Detroit Become Human

Detroit: Become Human

PlayStation is goed op dreef met haar exclusieve titels, er staan er maar liefst vier in deze lijst. Detroit: Become Human is daar een van, de game van de makers van Beyond: Two Souls heeft de sciencefiction discussie van androids tegenover mensen. Of het cliché is of niet maakt niet uit in deze filmische game waar je keuzes daadwerkelijk invloed op het verhaal hebben, want alles ziet er fantastisch uit. Deze exclusieve PlayStation 4 game heeft zijn plekje in deze lijst dubbel en dwars verdient, maar of het de Game of the Year gaat worden weten we nog niet. Wil je meer van Detroit: Become Human lezen? Check hier de review.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

In het eerste deel had Studio Ghibli nog een grote vinger in de pap, in het tweede deel van Ni No Kuni moest de ontwikkelaar het zelf doen. In Ni No Kuni II mag je als jonge koning jouw koninkrijk weder opbouwen. Je doet dit in een schattige wereld die veel weg heeft van een tekenfilm. Het verhaal is compleet fantasy, met al een grote verrassing aan het begin van de game wat de toon gelijk neerzet. Of het je stijl game is of niet, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is leuke game met soepele gameplay. Hier lees je er alles over.

Moss

Moss

Moss is een van de weinige VR games die echt een indruk hebben gemaakt. De meeste VR games hebben een leuk idee, maar zijn niet echt een game, meer een halfbakken ervaring. Moss is een game en nog een erg goede ook. Dit zal voor veel ontwikkelaars als inspiratie dienen om een toffe nieuwe VR game te maken. In de game ben Quill, een muis die door een sprookjesachtige wereld puzzels moet oplossen om verder te komen. Waar de meeste VR games in first person perspectief zijn, is Moss dat niet. Je bent als speler in de ruimte van de muis, maar dan op de hoogte van een mens, waardoor je een uniek perspectief hebt. Check hier de hele review.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.