De 10 van GamingNation

De 10 Game of the Year kandidaten tot nu toe

Apex Legends

Eerst deden we dit 1x per jaar, gewoon rond kerst. Vorig jaar was er een half jaar rapport nodig en dit jaar zijn we er nu al aan toe. We hebben de games die mee gaan dingen in de Game of the Year discussie op een rij gezet en het is nu al een hevige strijd. Dit zijn, in willekeurige volgorde, de 10 games die sowieso gaan terugkomen in de Game of the Year discussie, of in ieder geval mee genomen moeten worden.

Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice

Wat als je Dark Souls en Bloodborne combineert met een bewegingsvrijheid van bijvoorbeeld Devil May Cry, maar dan wel de moeilijkheidsgraad aanhouden. Sekiro is helemaal raak, het is dé game die als spirituele opvolger van de soulsborne games een nieuwe standaard plaats waarin je schild of dodge-rol niet meer je meest gebruikte wapen is. In Sekiro gaat het allemaal om je prostetische arm, je kan die upgraden met een reeks speciale attributen die je steeds verder helpen. Ook is er de onnavolgbare wereld-design en zijn de super toffe, onverslaanbare eindbazen natuurlijk weer aanwezig! Check de review.

Baba Is You

Briljante games hoeven geen overgeproduceerde triple A games te zijn, soms kan een goed uitgevoerd briljant idee ook hoge ogen scoren. Baba Is You is daar het schoolvoorbeeld van, een game met een eigenwijze werkwijze, je moet namelijk de regels breken. Letterlijk. De regels van een level staan geschreven op het het scherm, als je die woorden uit elkaar haalt met je personage, verander je de regels en op die manier moet je puzzels oplossen. Simpelweg briljant!

Tom Clancy’s The Division 2

The Division 2 is het bewijs dat games ook vanaf dag 1 goed kunnen zijn en niet pas na de 25ste update. De gameplay is net als in deel 1 erg goed, maar nu zijn de missies zelf een stuk leuker doordat de omgeving veel meer leeft. Zo zijn er missies in diverse musea waar voorstelling gewoon doorgaan en je zo onder een bewegende sterrenhemel slechteriken neerschiet. Het komt allemaal op hetzelfde als de eerste game neer, en stiekem is dat precies wat we er van willen. Check de review.

Toy Story, Kingdom Hearts 3, Square Enix

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts III is een van die games waar we veel en veel te lang op hebben moeten wachten. Toch is er genoeg commentaar op te leveren, maar er is ook een gigantische fanbase die alles eraan fantastisch vindt. Wij kiezen de kant van de fanbase, want Kingdom Hearts III is echt wel een erg toffe game! Ook als niet fan zul je je kostelijk vermaken, alleen zal je het verhaal op meerdere punten niet helemaal kunnen volgen. Wij ook niet trouwens.

Apex Legends

Apex Legends

Als je van te voren, nog voor dat iemand ooit van je nieuwe game heeft gehoord, weet dat je concurrentie populairder dan ooit is, dan weet je dat je het anders moet aanpakken. Gelukkig heeft Respawn Entertainment dat zeer goed begrepen en ze hebben de nieuwe battle royale hype Apex Legends op de beste manier gepresenteerd. Nu, iets meer dan een maand na de release, is de game al niet meer weg te denken. De game zelf? Een battle royale met verschillende ‘legends’ die elk eigen speciale vaardigheden hebben die zomaar het verschil kunnen maken. Check de review.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 Remake

Sommige games zijn nog steeds relevant na grofweg 10 tot 15 jaar op de plank te hebben gerijpt. Andere games kunnen een mooie remake wel gebruiken, en als je het dan doet.. Resident Evil 2 Remake is zo’n game die de tand des tijds niet heeft doorstaan, maar door hem vanaf de grond opnieuw te maken heeft Capcom een ware hit neergezet. Vooral de gameplay van het origineel was verouderd en daar merk je in de remake helemaal niets van. Ook hebben ze een paar angstaanjagende momenten verplaatst, zodat je niet met je voorkennis van het origineel als dappere agent door de game heen wandelt. Check de review.

Devil May Cry 5

Na jaren van afwezigheid is Dante met zijn posse terug, en goed ook! Devil May Cry 5 geeft je precies die belachelijke over-the-top actie die je graag wil in zo’n game. De hack n slash actie is zodanig goed dat je amper door hebt dat het verhaal eigenlijk heel slecht is. Een verhaal in het kaliber van een slechte soapserie. Het nieuwe personage ‘V’ geeft je ook gelijk een compleet nieuwe manier van vechten. Hij roept hulpdieren op die als jouw lange afstand en melee wapens dienen, met een reus om het af te maken! De hele game is vooral gewoon vet. Check de review.

Metro Exodus

In januari dachten we nog dat Metro Exodus haar eigen ramen zou ingooien door de banden met Steam door te snijden en exclusief op de Epic Game Store te koop te zijn. Gelukkig is de game erg goed en heeft het met vlag en wimpel de drukste release week van het jaar overwonnen en zo onder andere Far Cry New Dawn en Jump Force achter zich gelaten. Ook deze Metro is gewoon weer een topgame, post-apocalypstisch, maar fantastische wereld waar de combat goed voelt. Check de review.

Tetris 99

Net toen we dachten alle battle royales wel langs te hebben zien komen, kwam Nintendo met hun eigenwijze battle royale. Een puzzelgame met 99 tegenstanders klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar als de puzzel Tetris is wellicht iets meer. Tel daarbij op dat de game gratis is voor iedereen die Nintendo’s online service heeft, en alleen al om de game is het de twee tientjes per jaar waard. In deze Tertris variant krijg je power-ups als je tegenstanders het laatste zetje geeft, om jezelf zo beter in de strijd te mengen.

Anthem Conviction

Anthem

Misschien zie Anthem niet als Game of the Year, dat kunnen we begrijpen. Toch willen we ‘m opbrengen in de discussie aangezien de base-game gewoon goed is. Als Bioware goed met de community blijft samenwerken kunnen ze zo stukje bij beetje Anthem een topgame maken. Wij hebben er alle vertrouwen in, en zetten Anthem voor nu in de lijst zodat we aan het eind van het jaar de discussie kunnen hebben. Check de review.

 

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.