De 10 van GamingNation Game of the Year

De 10 Game of the Year games volgens Joey

Red Dead Redemption 2 PlayStation Store

Wat een jaar zeg, er zijn zo veel fantastische games uitgekomen dat een top 10 nog best lastig was. Toch heb ik een selectie gemaakt, en dit is het resultaat. Dit zijn de 10 games die voor mij de beste van 2018 zijn.

Vegito SSG Dragon Ball FighterZ

10. Dragon Ball Fighter Z

Dragon Ball FighterZ zette de serie weer volledig op de kaart. De game speelt, zoals Marvel vs Capcom: Infinite had moeten spelen en eigenlijk is hij dan nog beter. De graphics en de kamehameha’s spatten van het scherm of het nou op je pc, PS4 of Xbox One is of lekker onderweg met de Nintendo Switch-versie.

9. Far Cry 5

Combineer wat gekke hillbilly’s met een ijzersterke, maar even gekke, protagonist en gooi er wat wapens en over the top actie in en je hebt een idee wat je van Far Cry 5 kunt verwachten. Wederom zet Ubisoft een nieuw mijlpaal neer voor deze serie.

Firewall Zero Hour

8. Firewall: Zero Hour

De VR-games zullen waarschijnlijk deze generatie niet zo spectaculair worden als de reguliere games, maar Firewal: Zero Hour legt toch de lat qua first person shooters voor de Virtual Reality headset. De manier van bewegen en het samenspel zorgt er voor dat deze game verdiend in deze lijst komt.

Forza Horizon 4

7. Forza Horizon 4

Playground Games wist ons de afgelopen 3 Forza Horizon-games al aardig te verbazen met hun talent voor het maken van racegames. Deel 4 doet dan ook niets minder, sterker nog; de game geeft dankzij de seizoenen nog meer afwisseling in je races. Met meer dan 400 bolides bij de launch hoef je echt niet snel te vervelen en gelukkig biedt de game je dan ook genoeg content om gemakkelijk 50 uur zoet te houden!

Detroit Become Human

6. Detroit: Become Human

Als er een studio is die weet hoe je een interactief drama naar een console te brengen, is dat het Franse Quantic Dream wel. De studio verbaasde mij toch behoorlijk met Detroit: Become Human. In de game nemen Androids steeds meer het werk van de mensheid over, maar beginnen zich daar ook tegen te verzetten. Jij speelt als drie van deze Androids en krijgt een aantal heftige keuzes op je schoot geworpen.

Assassin's Creed Odyssey

5. Assassin’s Creed Odyssey

Wie had verwacht dat juist ik, door het net niet overtuigende Origins, het vervolg toch nog in mijn lijst voor Game of the Year zou zetten. Het is simpel: Bijna alles waar ik in Egypte als een piramide tegen opzag, is in Odyssey verbeterd. Hoogstwaarschijnlijk komt het ook omdat de setting uit Odyssey (het Oude Griekenland) ook een stuk interessanter was om in te vertoeven.

4. Super Smash Bros. Ultimate

Deze serie heeft altijd al een speciaal plekje gekregen. Helaas wist de Wii U-versie niet zo te imponeren, maar weet deze game dat juist weer wel. Dat komt, mede door de interessante singleplayer, maar voornamelijk om de naam van de game daadwerkelijk omschrijft wat het is; de ultieme versie van Super Smash Bros!

God of War

3. God of War

Dat Santa Monica toch terugkeerde naar Kratos en eigenlijk uberhaupt de God of War-serie was in eerste instantie toch een beetje verrassend. Wat nog verrassender was dat de vader-zoonrelatie, de setting en de nieuwe camerastandpunt zo goed uitpakt. Om nog maar te zwijgen over de bijl!

Spider-Man

2. Marvel’s Spider-Man

Insomniac bewijst na een aantal schamele Spider-Man games gewoon even hoe je de populaire superheld op het scherm kan laten schitteren. De traversal in de game werkt gewoon subliem, het verhaal is goed en de combat verveelt eigenlijk geen moment. Hulde aan Insomniac voor dit pareltje!

1. Red Dead Redemption 2

Rockstar komt niet vaak met nieuwe games, maar als men dat doet, is het ook meteen raak. Red Dead Redemption 2 is misschien een flink stapje terug als je games als Black Ops 4 of Assassin’s Creed Odyssey gespeeld hebt, maar is dusdanig imponerend dat je dit voor lief neemt. Het verhaal zuigt je helemaal in de game, maar er gebeurd ook zo veel om je heen om toch zo vaak er van af te stappen. Mede daarom is dit gewoon mijn game van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.