De 10 van GamingNation

De 10 bijzondere methodes om health terug te krijgen

Gelukkig trekken we de meeste gebeurtenissen in games niet in twijfel, het is gewoon zo, creatieve vrijheid, er moest toch een oplossing komen en ga zo maar door. Dat wil nog niet zeggen dat we er af en toe een paar uitlichten. Dit zijn de 10 merkwaardige methodes om je health terug te krijgen in games, die zeer waarschijnlijk weinig tot geen effect in het echt zouden hebben.

Potion

In ongelooflijk veel games kan je een potion drinken en je balkje wordt weer een stukje aangevuld. Superhandig natuurlijk! Maar tegelijkertijd hartstikke raar! Een helend drankje is bijvoorbeeld een kopje thee tegen iets als keelpijn. Dat helpt niet tegen een beet van een wolf of een zwaard in je nek. Toch is het waarschijnlijk de meest voorkomende healing methode in games. We hebben het er maar mee te doen, en gelukkig komt er wel weer een stukje groen balkje terug na consumptie.

Magie

Ongespecificeerde magie lijkt ook erg goed te werken tegen beten, of tegen elektrocutie en hamer inslagen van gigantische tegenstanders. Met magie is er vaak wel iets van een actie nodig om te helen. Denk aan Final Fantasy, een van de personages heeft helende krachten en die helpt je weer op de been, als die gebroken is bijvoorbeeld.

Een verbandje

Heb je een paar kogels gevangen? Het maakt niet uit waar de inslag was, maar doe een verbandje om je onderarm en je kan weer! In bijvoorbeeld Fortnite is dat dé manier om weer verder te kunnen met het gevecht voor handen. Je kan er ook nog een onverklaarbaar schild-drankje achteraan drinken, en je kan nog meer kogels vangen.

Revival door een speler

In de meeste co-op shooters kan je een medespeler wel weer op weg helpen als die dood is. Het ligt aan het spel, maar vaak is dat door even naast hem of haar te gaan zitten en wachten tot een balkje vol is. Sommige games pakken dat wat serieuzer aan en geven een animatie waar je een adrenalinespuit in iemand hart jaagt. Ook dat werkt niet als je een kogel op de verkeerde plek hebt opgevangen..

Wachten

Een bijna fatale kogel door je hoofd is natuurlijk vrij eenvoudig op te lossen, je gaat gewoon even in een hoekje zitten en je wacht tot je scherm niet meer rood is! In bijvoorbeeld Call of Duty is dat de makkelijkste manier om weer ‘up and running’ te zijn. Ook weer superhandig natuurlijk, maar die vijf seconde zou in werkelijkheid dichter bij de vijf jaar liggen. Maar het is ook niet tof om zo lang te moeten wachten om weer verder te kunnen in je game!

Slapen

Slapen reset natuurlijk alles, dat is logisch. Ook je health komt terug! Het maakt dan ook niet uit waar je gaat slapen, maar de daad zelf is genoeg. Een kleedje bovenop een berg, een poepie chic hotel of een lullig tentje, alles werkt! Vaak bewaar je daarmee ook nog eens je progressie, en vergeet je voor heel even dat er gigantische monsters buiten rondlopen en de wereld vernietigen.

Willekeurige objecten

Dit is waarschijnlijk het minst logische kopje wat tussen deze lijst staat. Met willekeurige objecten bedoelen we een fee in Zelda, een bloodveil in Bloodborne en zo alle objecten die niet echt een medische keuring hebben gehad mag je hier aanvullen. Vaak passen deze objecten wel in het thema van de game, maar dat wil nog niet zeggen dat er ook maar iets van logica achter zit..

Eten

Vergelijkbaar met het vorige onderwerp, is deze. Vaak kan je, ook zoals bijvoorbeeld in Zelda, iets eten om weer health (of hartjes) terug te krijgen. Ook leuk, in sommige games (bijvoorbeeld Fable) kan je daarmee ook gelijk het postuur van je personage aanpassen. Zo kan je bakken en bakken met selderij eten en je bent daarna broodmager..

Ehbo kistjes

Deze vind je vooral terug in de oudere shooters. Je scherm wordt steeds roder en je enige optie is een ehbo-kist! Uiteraard klinkt dat nog logisch, maar de manier waarop is dubieus. Je loopt eroverheen en klaar. Een grote kist zorgt voor een volle health-bar en een kleintje voor een gedeelte terug. Misschien moet iemand ze vertellen dat het de bedoeling is om dat ding open te maken en de inhoud te gebruiken.. Toch zou je dan het effect van het verbandje hierboven krijgen.

Duim terug in de kom poppen

Of een stuk granaat uit je arm pulken of een pijl uit je arm trekken. Ook al ben je net aangevallen door een beer, in Far Cry maakt dat niet uit, je duim terugzetten of die pijl eruit trekken werkt telkens opnieuw. Dat de duim op een wel erg merkwaardige manier uit de kom is gegaan laten we even buiten beschouwing..

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.