De 10 van GamingNation

De 10 beste stealth games

Splinter Cell

Soms heb je gewoonweg geen zin om voluit het gevecht aan te gaan. Op zo’n moment is stealth supertof, lekker in de schaduw je prooi besluipen en met één beweging uitschakelen. Door de jaren heen zijn er behoorlijk wat stealth-games geweest, wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet! Dit zijn de 10 beste stealth games, volgens ons..

Metal Gear

Metal Gear Solid V

Hideo Kojima’s claim to fame is natuurlijk Metal Gear Solid. De stealth serie die tot in perfectie is uitgewerkt heeft een flinke tijd meegedraaid (we vergeten Metal Gear Survive voor het gemak eventjes). De vijfde mainline game is er een om je vingers bij af te likken, alles klopt en het is fantastisch. Het is aan jou hoe jij de kampen infiltreert en zo je doel haalt. Je vijanden passen zich helaas wel aan je speelstijl aan..

Assassin’s Creed II

Hé! Waarom niet AC IV Black Flag? Nou simpel, we hebben het over stealth games, Black Flag is een hele toffe actiegame waar stealth meer bijzaak is. In Assassin’s Creed II mag je als Ezio je creativiteit op de loop laten om je vijanden zo onopvallend mogelijk uit te dunnen. Je kan ook een kasteel inrennen en vertrouwen op je vechtkunsten, maar stealthy is natuurlijk veel toffer.

Thief

Thief

Thief is een ondergewaardeerde game die best wel meer aandacht had mogen krijgen. De game zet je in de schoenen van een dief die zijn eigen hachje probeert te redden. Dat doet hij door opdrachten uit te voeren en zo allerlei waardevolle spullen bij elkaar jat. De dief in Thief is niet zo’n vechter, en dus komt alles neer op stealth, de aandacht op iets anders laten vestigen en door de schaduw naar de overkant kruipen.

Ghost Recon: Wildlands

Ghost Recon Wildlands

Jij bent met een team militaire specialisten in een vijandig gebied. De beste manier om te over leven is om in alle stilte de vijanden een voor een weg te lokken of af te maken. Hierbij kan je de drie overige AI’s in je team ook inzetten, waardoor je bijvoorbeeld vier uitzichttorens tegelijk kan uitschakelen. Het enige nadeel aan deze game is dat je AI’s wel erg goed zijn en eigenlijk altijd raak schieten, zolang jij het doel maar aanwijst.

Hitman Hokkaido

Hitman

In Hitman ben je een hitman, een sluipmoordenaar.. Jouw doel is om jouw doelwit uit te schakelen, en daarbij zelf niet gepakt te worden. De oude games waren al tof, maar de reboot is simpelweg fantastisch. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kan je je vermommen als degene die je net hebt omgelegd en is de manier om de kill te maken ook compleet in jouw handen.

Dishonored 2

Hoeveel games ken je waarin actie wel de hoofdmoot is maar waarin je niemand hoeft te vermoorden? Misschien een idee voor ‘de 10 van GamingNation’ in de toekomst, maar wij kennen er niet zo veel. Dishonored 2 biedt je de optie om het zodanig stealthy uit te voeren, dat daarbij niemand dood hoeft. Het is wel heel erg lastig..

Splinter Cell

Splinter Cell

Splinter Cell is samen met Metal Gear Solid de game serie die stealth naar een nieuw niveau heeft getild. Als Sam Fisher met de iconische 3 groene lampjes op zijn nachtkijkers mag je in je eentje je missies voltooien. Eén van de tofste elementen daarbij is dat je de mogelijkheid hebt om meerder targets te selecteren en die in een rap tempo uit te schakelen.

Middle Earth: Shadows of Mordor

In Shadows of Mordor ben je een dode ranger die een geest in zich meedraagt. Daardoor kan je de krachten van de geest gebruiken en zo speciale acties uitvoeren, waarvan stealth de handigste is. De game is te spelen als een Assassin’s Creed game in de stijl van Lord of the Rings. Als toffe extra feature heb je nog het nemesis-systeem. Zodra een random vijand jou verslaat, wordt deze gepromoveerd en kom je hem later tegen als sterkere vijand.

Sekiro: Shadows Die Twice

De nieuwste game van FromSoftware (Dark Souls, Bloodborne) is Sekiro, een game waarin je een shinobi bent die tegen alle macht in zijn heer beschermt. De enige manier om van je hordes tegenstanders te winnen is om ze te besluipen en ze een voor een uit te schakelen. Het helpt mee dat de ‘deathblow’ waarmee je de tegenstanders uitschakelt zeer bevredigend is.

Shadow of the Tomb Raider

Stealth is al een tijdje een optie in Tomb Raider games, maar in Shadow of the Tomb Raider is dat een nieuw niveau getild. De game laat Lara met modder besmeurd tussen de klimop verdwijnen en zo vijanden met een mes uitschakelen. De game is niet heel goed ontvangen, maar stiekem is die heel erg tof, en dan vooral de stealth elementen!

Sorry, there are no polls available at the moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.