De 10 van GamingNation

De 10 beste sidekicks in games

Het gaat altijd om de protagonist, of hoofdpersoon, net hoe je die ene bekende personage wil benoemen. Wij willen de sidekicks, de Robins van de Batmans een keer in het zonnetje zetten. Dit zijn volgens ons de 10 beste sidekicks, die misschien wel hun eigen game verdienen.

Clank (Ratchet and Clank)

Clank is de robot die menige uitdaging in Ratchet and Clank mogelijk maakt. Hij staat je bij door af en toe een propellor te zijn en soms is hij degene die door een klein luikje kruipt zodat hij de deur voor je kan openen. Je kan veilig concluderen dat Ratchet niet ver komt zonder Clank, en alleen al daarom is Clank een erg goede sidekick!

Jonah (Tomb Raider reboot)

Lara Croft heeft het niet zo makkelijk de laatste paar games. Ze gaat door een wervelwind aan emoties en verliest daarbij bijna zichzelf. Zeker in de nieuwste game, Shadow of the Tomb Raider is Jonah degene die Lara bijstaat zodat zij geen kans krijgt om het spoor kwijt te raken.

Luigi (Mario)

De broer van Mario is natuurlijk eigenlijk helemaal geen sidekick. In zijn eigen gamereeks, Luigi’s Mansion is hij de ‘Ghost Buster’ op sokken. Als een ware angsthaas die wel genoeg lef heeft om toch het spookhuis in te gaan, heeft hij naast de games waar hij een bijrol heeft (lees bijna alle Mario games) al lang en breed zijn sporen verdient. Luigi is een sidekick die eigenlijk allang geen sidekick meer is.

Kazooie (Banjo Kazooie)

Kazooie is de vogel op de rug van Banjo in Banjo Kazooie, voor de jongeren onder ons, een game voor de Nintendo 64. Feitelijk doet Kazooie precies hetzelfde als Clank, aanwezig zijn en af en toe de helpende hand zijn, of eigenlijk het excuus zijn waarom je wel verder kan springen.. Toch herinner ik me hem als een heuse waardevolle sidekick, eentje om nooit meer te vergeten.

Atreus (God of War)

Voordat ik God of War (2018) voor het eerst speelde was ik als de dood dat Atreus, de zoon van Kratos, een irritant kind zou zijn die je maar moet meeslepen. Vrij snel wordt het duidelijk dat hij juist heel erg waardevol is in combat. Hij zorgt voor afleiding waardoor jij menig vijand in de pan kan hakken. Ook is hij een van de grotere redenen waarom het verhaal zo sterk is, maar daar zal ik niet verder op ingaan, daarvoor zal je de game moeten spelen.

Navi (Zelda: Ocarina of Time)

“Hey! Listen!” De woorden die menig speler zich nog wel zal herinneren. De woorden van Navi, de fee die Link bijstaat in zijn avontuur om Hyrule te bevrijden. In Ocarina of Time staat deze fee je bij en is onder andere je locking mechanisme, wat nu de normaalste zaak van de gamewereld is, maar toen nog nooit was gezien. Navi zal niet meevechten, maar heeft je avontuur wel flink geholpen!

Ghost (Destiny)

Je ghost in Destiny is degene die verklaard waarom je weer tot leven gewekt wordt nadat je door een willekeurige alien in stukjes geblazen bent, of gewoon je sprong als warlock niet hebt gehaald. De ghost vol met energie van de traveller, die zorgt voor de krachten van de guardians. Klinkt allemaal ver gezocht, en dat is het ook. Toch is het fijn dat je sidekick je weer tot leven kan roepen nadat je gevallen bent in een vuurgevecht in een sci-fi shooter.

Otacon (Metal Gear Solid)

Hal Emmerich is de anime liefhebbende nerdy compagnion die Solid Snake bij staat in zijn missies. Als codenaam noemt hij zichzelf Otacon, wat staat voor Otaku Convention. Vanaf een veilige afstand helpt hij je door middel van informatie geven, hacken en andere helpende dingen. Superhandig natuurlijk! Je zal hem alleen niet zo vaak op de frontline tegenkomen.

Monster Hunter: World image

Palico (Monster Hunter World)

Katten zijn doorgaans niet de meest behulpzaamste dieren, toch is je palico in Monster Hunter World een welkome uitzondering op die regel. Je palico is hartstikke handig in de game, zeker als je solo op monsters gaat jagen. Je kat zal je helen of iets anders behulpzaams doen en hij zal niet van je zijde wijken, hoe groot het monster ook is.

Moogle (Final Fantasy)

De moogle is een ras in Final Fantasy, die sinds FFIII bijna in elke game terug is gekomen. De kleine beestjes, herkenbaar aan een soort antenne op hun hoofd met daaraan een rode bol, maar ze zijn ook in andere vormen langsgekomen. De moogle zijn niet echt een sidekick over het algemeen, maar in FFIX is het je savepoint in de open wereld. Hij komt naar je toe gerend zodra je ‘m roept, en slaat ook nog eens je game op!

Welke sidekick zou eigenlijk een eigen game moeten krijgen?

  • Luigi (Mario) (18%, 9 Votes)
  • Clank (Ratchet and Clank) (14%, 7 Votes)
  • Moogle (Final Fantasy) (14%, 7 Votes)
  • Atreus (God of War) (14%, 7 Votes)
  • Ghost (Destiny) (8%, 4 Votes)
  • Kazooie (Banjo Kazooie) (6%, 3 Votes)
  • Jonah (Shadow of the Tomb Raider) (6%, 3 Votes)
  • Otacon (Metal Gear Solid) (6%, 3 Votes)
  • Palico (Monster Hunter World) (6%, 3 Votes)
  • Navi (Zelda: Ocarina of Time) (6%, 3 Votes)

Total Voters: 49

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.