De 10 van GamingNation

De 10 beste ‘oké, nog 1 potje’ games

Je kent het vast wel, zo’n game die je de hele tijd bezig houdt en ondanks dat je eigenlijk ermee moet stoppen en bijvoorbeeld naar bed moet gaan, doe je nog 1 potje.. Precies die games hebben we opgezocht en de 10 beste ertussenuit geplukt. Dit zijn de 10 beste ‘oké, nog 1 potje’ games, die we eigenlijk nog 1 potje willen spelen.

Puyo Puyo Tetris

Puyo Puyo Tetris

Sommige game zijn de perfecte ‘nog 1 potje’ games, Puyo Puyo Tetris is daarvan misschien wel degene die het meest in het plaatje past. De game is een combinatie van Tetris en Puyo Puyo en is heerlijk om zowel solo als in multiplayer te spelen. Ook als je eigenlijk iets anders zou moeten doen, is de game er eentje die je nog wel een potje kan doen. Voor je gevoel duren je potjes niet zo lang, maar dat valt altijd tegen, zeker na het 80ste potje..

Overwatch

Multiplayer shooters zijn in het algemeen al een ‘nog een potje’-games, maar er zijn er een paar zijn extra aantrekkelijk. Overwatch is er eentje die meerdere elementen heeft om toch nog dat ene potje te doen. Zo is je ranking interessant om weer omhoog te krikken na een potje die je hebt verloren (altijd de schuld van het team, nooit die van jou..). Ook kan het zijn dat je erg dichtbij een nieuwe lootbox zit, nog een potje en je hebt ‘m.

Rocket League

Rocket League

In het geval van Rocket League is het vooral een stukje verslaving, de game is zo leuk en verslavend dat je door wil blijven spelen. De combinatie van soepele en snelle gameplay en de easy to play, hard to master, maakt de game de ideale kandidaat om bedtijd tien minuutjes uit te stellen en nog 1 keer proberen te winnen. Misschien lukt het me deze keer wel om hoog in de lucht de bal te raken in een bizarre en toffe actie. Waarschijnlijk lukt het niet, maar het is heerlijk om te blijven proberen.

Hearthstone

Blizzard’s kaartgame Hearthstone is net als alle andere Blizzard games erg goed afgewerkt en heeft een goed balans. De game, of eigenlijk je tegenstander, daagt je uit om tactisch te gaan denken en in een sterk, schaak-achtige game probeer je je vijand te slim af te zijn. De potjes zijn kort genoeg om er toch nog eentje te doen en zelf doe ik dat eigenlijk ook (te) vaak nog.

Fortnite Battle Royal

Fortnite

Epic’s battle royale blockbuster Fortnite is misschien wel het schoolvoorbeeld van een ‘nog 1 potje’-game. De keren dat je nèt niet victory royale hebt gehaald en daarna gelijk weer in de volgende ronde gesprongen bent, terwijl je eigenlijk ergens heen moet? Dat dus. Het helpt ook goed mee dat alles in Fortnite natuurlijk erg goed werkt, en het is gratis, dus je kan je niet gamende vrienden uitdagen voor een potje op je telefoon.

Destiny

Een nieuwe raid is uit, en die is altijd moeilijk de eerste paar keren. Vooral als je een paar spelers bij je hebt die ‘m nog niet hebben gehaald en die moet je op sleeptouw nemen. Als je dan op zo’n punt bent waarvan je weet dat je de rest van de week geen tijd meer hebt.. Ook zit er in Destiny de loot-hunt nog eens bij. Je weet op welke punten je een nieuw glimmend loot-item krijgt, en als je daar dan dichtbij bent… Oké, nog 1 keer dan!

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate  is misschien wel de party-game bij uitstek. Zo’n game nodigt uit om met vrienden (of online) een reeks potjes te spelen en dat is moeilijk om te stoppen. Zeker als je het laatste potje door een stomme fout hebt verloren. Of natuurlijk omdat je tegenstander een gelukje had en daardoor heeft gewonnen, het ligt natuurlijk nooit aan jou. Om dat te bewijzen doen we nog 1 potje.

FIFA 19

Het aantal gamers dat geniet van een goed potje FIFA is bijna ontelbaar. Het aantal uren dat die spelers in de game stoppen is ook nog eens ontelbaar. Eén van de grote redenen daarvan is dat ene ‘nog 1 potje’. Je kent de situatie vast wel, het is laat op de avond. De meeste zijn al naar huis en je bent met een mannetje (of vrouwtje) of vier over. Iemand stelt voor om een potje FIFA te doen en door steeds een rematch, oftewel ‘nog 1 potje’, af te dwingen is het ineens diep in de nacht.

Overcooked! 2

Overcooked! 2 is misschien wel de ideale couch co-op game. De uitdaging is precies genoeg om voor zowel gamers als niet gamers interessant te blijven. Ongemerkt gaat ook hier een hoop tijd inzitten. Zeker als je net niet de derde ster hebt veroverd is het maar al te verleidelijk om het nog een keer te proberen.

Snake

Waarschijnlijk heeft iedereen die een mobiele telefoon begin deze eeuw, pre-iPhone era, Snake gespeeld. Niet zomaar gespeeld, maar belachelijk veel gespeeld. Het is de simpelheid zelve, maar tegelijkertijd briljant. Je kon nog niet op internet rond surfen en naast bellen kon je eigenlijk alleen maar Snake spelen. Doordat de game zodanig verslavend is, kon ik toen al mijn telefoon niet wegleggen en hoorde ik mezelf regelmatig, “jaha, nog 1 potje!” zeggen.

Welke 'oké, nog 1 potje' games kan jij niet wegleggen?

  • Super Smash Bros. Ultimate (21%, 8 Votes)
  • Overwatch (16%, 6 Votes)
  • FIFA 19 (16%, 6 Votes)
  • Rocket League (11%, 4 Votes)
  • Fortnite (11%, 4 Votes)
  • Puyo Puyo Tetris (8%, 3 Votes)
  • Hearthstone (8%, 3 Votes)
  • Destiny (5%, 2 Votes)
  • Overcooked! 2 (3%, 1 Votes)
  • Snake (3%, 1 Votes)

Total Voters: 38

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.