De 10 van GamingNation

De 10 beste battle royale games

Apex Legends

Dit lijstje staat al best wel een tijdje op m’n, uhm, lijstje. Er waren alleen nooit genoeg goede battle royale games, met een paar recente toevoegingen is dat nu anders en is het dus tijd voor de battle royale onder de battle royales. Dit zijn de 10 beste battle royale games, waarvan sommige niet meer bestaan en er eentje ten tijde van schrijven nog uit moet komen.

Playerunknown's Battlegrounds PUBG

PUBG

Player Unknown’s BattleGrounds, oftewel PUBG is de game die het grote publiek heeft overtuigd dat dit nieuwe genre toch echt wel tof is. Brendan Greene is Player Unknown en is begonnen als modder. Hij heeft een battle royale modus voor Arma 2 gemaakt (genaamd DayZ) en hij heeft daarna nog even gewerkt aan H1Z1. Greene heeft enorm veel succes gehad met PUBG, waarmee hij maandenlang alle stream- en online-records heeft gebroken. Dat was totdat er een kaper op de kust kwam die vrolijk het concept overnam..

Fortnite

In de zomer van 2017 was er een kleine game waarin je een fort kon bouwen en met z’n vieren tegen een hele hoop zombie kon vechten. Dat sloeg niet aan en de game was eigenlijk alweer vergeten, tot ontwikkelaar Epic bedacht om het belachelijk succesvolle PUBG schaamteloos te kopiëren. Fortnite Battle Royale had vanaf het begin 1 heel erg groot voordeel, het was (en is nog steeds) gratis en dus kon iedereen ermee aan de slag. Nu is Fortnite niet meer weg te denken, hoe graag sommige dat ook willen

 

Apex Legends

Apex Legends

Als je weet dat je een game uitgeeft waarvan het hele verdienmodel op microtransactions gebaseerd is en de uitgever is EA, dan is het geen slecht plan om de release anders aan te pakken. De mensen van Respawn Entertainment hebben daar zo mogelijk de perfecte aanpak op gevonden, nodig een stapel belangrijke influencers en streamers uit om de game te komen proberen en koop 1 dag speeltijd van hun. Ten tijde van schrijven (het kan allemaal zo maar weer omslaan) is Apex Legends de populairste battle royale game en als ze het goed aanpakken kan dat best nog even zo blijven.

Realm Royale

Realm Royale is er zo eentje die een beetje op de achtergrond bij blijft. Het is een battle royale game waar iedereen een class kiest en je, naast wapens, superkrachten kan verzamelen. De game is van de makers, en geïnspireerd op, Paladins. Paladins is op zijn beurt weer een schaamteloze kopie van Overwatch, maar dan vele malen minder succesvol. Het is dan ook geen toeval dat Realm Royale het licht zag nadat Fortnite alle mogelijke records had gebroken.

Tetris 99

Net als Apex Legends heeft ook Tetris 99 geen promotie vooraf gehad en het heeft de game maar dat lijkt niet zoveel uit te maken. Het is niet echt een game om naar te kijken en dus zijn de cijfers op Twitch niet indrukwekkend. Toch is er een flinke buzz rondom de nieuwste Tetris game, iedereen heeft het erover. Is het jou al gelukt om die felbegeerde eerste plaats te halen? Of ben je net als ik niet eens in de top 10?

Radical Heights

Radical Heights is een van de vele voorbeelden van games die een graantje mee wilde pikken van de Fortnite hype. De game die een tv-show voorstelt was nog lang niet af toen die uitkwam en dat is vrij snel de ondergang geworden. Ondanks dat op een van de eerste dagen dat Radical Heights live was de grote concurrent voor een halve dag offline was en iedereen ‘m uitprobeerde hebben ze het niet gered. Er waren te veel dingen niet af, zo waren er veel plaatsen slecht of niet afgewerkt en was ammo een grijs blokje. Na een paar weken moest de ontwikkelaar de stekker eruit trekken, en helaas ook gelijk de studio sluiten.

H1Z1

In het drukke landschap van battle royales is H1Z1 toch een blijvertje. Het is niet de grootste, en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden. Toch is het een prima alternatief op directe concurrent PUBG, die gemaakt is door een oud medewerker van de studio. H1Z1 is een realistischere battle royale die wel wat weg heeft van PUBG, maar dan gratis is.

Battlefield V

Battlefield V: Firestorm

Bij uitstek het meest gênante moment van E3 2018 was wel de bevestiging van een battle royale modus in de nieuwe Battlefield. Het publiek was stil waar de sprekers een veel positievere reactie hadden verwacht. Battlefield V is nu ongeveer 4 maanden uit, en de beloofde battle royale, Firestorm, is er nog niet. Toch kunnen we van te voren wel zeggen dat een Battlefield battle royale zeer waarschijnlijk een goede is, en dus mag deze in het lijstje.

Destruction Derby 2

Ver voor de grote hype van het moment was er al lang en breed een battle royale game die door menig gamer over het hoofd is gezien. Destruction Derby 2 had in 1996 al een battle royale, alleen niet online maar tegen een stapel ai. Het idee was simpel, je begint in een arena in je auto waar alle andere auto’s ook zijn. Je blijft rijden en andere wagens beuken, net zo lang tot er nog maar eentje kan rijden. Briljant eigenlijk..

Call of Duty Black Ops 4 Blackout

Black Ops 4: Blackout

Call of Duty Black Ops 4 Blackout heeft bewezen dat het een prima idee is als een grote studio een battle royale maakt. Zeker met de Call of Duty franchise als achtergrond, dan zou het wel goed moeten zitten. Toch was er vooraf een hoop twijfel, is het nieuwe genre niet alweer uitgekauwd? Gaan we wel 60 euro betalen voor een battle royale? en zo waren er nog veel meer vragen. De bèta die een paar weken voor release beschikbaar was heeft alle twijfel weggenomen en Blackout heeft wel degelijk een mooie plek in deze lijst verdiend.

 

Sorry, there are no polls available at the moment.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.