Final Fantasy VII Remake

De 10 games die we miste op E3 2018

Nieuws

Er zijn ongelooflijk veel nieuwe games en trailers op E3 geshowd, maar toch missen we er een paar. Dit zijn de 10 games die we wel wilden zien, maar niet langs zijn gekomen.

Splinter Cell

Splinter Cell

Door een reeks aanwijzingen was een nieuwe Splinter Cell zo goed als zeker. Toch is deze niet langsgekomen bij een van de shows, wat kan betekenen dat de release verder weg is dan we met z’n allen hoopte. Vooral de DLC in Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, waar Sam Fisher langskomt voor een missie, deed vermoeden dat de game goed en wel in ontwikkeling is. Wat de reden ook is, we hebben ‘m gemist.

Borderlands

Borderlands 3

Van te voren is al duidelijk aangegeven dat Borderlands niet op E3 aanwezig zou zijn. Door de afgelopen paar jaren heen zijn er genoeg hints geweest naar een 4de deel van de populaire loot-shooter en nu lijkt de tijd rijp voor de vertoning. Op een of andere manier geloofde ik, net als veel fans, niet dat ze deze E3 over zouden slaan. Toch waren ze er niet, jammer, misschien volgend jaar.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 3

Het bestaan van de game is al uitgelekt, maar toch waren ze niet aanwezig op de grote beurs in LA, wat mij aan het speculeren zet. Ik denk (let op! er volgt een mening die nergens op gebaseerd is) dat EA en Popcap door de aanhoudende populariteit van Fortnite besloten hebben om een battle royale modus toe te voegen aan PvZ. Dat zou een logische reden zijn om de onthulling nog een tijdje achter te houden.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Natuurlijk wisten we dat Red Dead Redemption 2 zeer waarschijnlijk niet op E3 zou zijn. Ontwikkelaar Rockstar heeft GTA V ook niet op E3 laten zien, waarom zouden ze nu ineens wel de concurrentie aangaan? Red Dead Redemption 2 heeft heel lang oktober bijna leeg weten te houden wat betreft andere game releases, maar nu lijken er een paar games het toch te proberen

Darksiders 3

Darksiders 3

We weten dat een derde Darksiders er aan zit te komen, maar de uitgever heeft besloten om heel E3 over te slaan omdat ze liever naar het WK voetbal kijken. De opmerkelijke keuze van THQ Nordic heeft ervoor gezorgd dat geen van hun games op E3 te bewonderen waren, met als grootste gemiste, Darksiders 3. In de game ben je Fury, na War en Death de derde van de 4 horsemen.

Spyro

Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited Trilogy is wel aanwezig op E3, maar heeft geen enkel podium beklommen. De 3 geliefde remastered games zijn te spelen voor de aanwezigen, maar wij thuis hebben geen nieuwe beelden gezien. Heel erg is dat natuurlijk ook weer niet, maar opmerkelijk is het wel. Spyro Reignited Trilogy staat gepland om op 21 september 2018 uit te komen, dus we kunnen er snel genoeg mee aan de slag.

Dreams

Dreams

Een van de grote first party games van Sony is Dreams en ook die was opmerkelijk genoeg niet aanwezig tijdens de show. We wisten van te voren al dat Sony zich voornamelijk ging mikken op Death Stranding, Spider-Man, Ghost of Tsushima en The Last of Us Part II, maar toch zou je zeggen dat er wel ergens een klein plekje over is voor een nieuwe Dreams-trailer? De game staat gepland om dit jaar nog uit te komen.

Days Gone

Days Gone is ook een PlayStation exclusive die geen tijd op het grote podium heeft gekregen. Dit terwijl 2 dagen voor de show de releasedatum is vrijgegeven. Ook van Days Gone zou je kunnen zeggen dat er toch wel een klein plekje over is, maar blijkbaar past het niet in het grote marketingplan. Days Gone zal 22 februari 2019 uitkomen voor de PlayStation 4.

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake

Square Enix had voor het eerst sinds tijden een eigen E3 show en ik zou van te voren zweren dat Final Fantasy VII Remake daar de grote onthulling zou zijn. Wanneer duidelijk was dat de remake daar niet langs kwam waren alle ogen op Sony gericht, dan zouden ze daar wel verder gaan op de game. Ook Sony heeft het er niet over gehad en stilletjes is Final Fantasy VII Remake E3 voorbij geslopen.

Marvel Square Enix Avengers project

The Avengers Project

Weer zo’n verwachting die we hadden bij de show van Square Enix, The Avengers Project. Niemand weet wat we er van kunnen verwachten, we weten alleen dat Square Enix ermee bezig is. De game is gebaseerd op de populaire Marvel comics en films en het zou de game kunnen zijn geweest die de matige E3 show van Square Enix had kunnen redden.

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.