De 10 games die we hopen te zien op E3 2018

De 10 van GamingNation Special

Het is bijna tijd voor de E3 en wij zitten er al flink naar uit te kijken. Daarbij komt natuurlijk ook een flink verlanglijstje van games waarvan we hopen een teken van leven te zien. Iets wat ons weer een tijd op de been kan houden en weer een jaar zoet kan houden. Dit zijn de 10 games waarvan we hopen ze te zien, ook al zijn sommige speculatie of persoonlijke wensen.

Bloodborne 2

Er heerst veel speculatie rondom de Shadows Die Twice teaser die eind vorig jaar is laten zien door From Software. Het kunnen natuurlijk een hoop games zijn, maar wij hopen van harte dat het om een nieuwe Bloodborne gaat. Sterker nog, wij hopen van harte dat we een teken van leven krijgen. Iets wat aangeeft dat de beste mensen bij From Software inderdaad een nieuw deel van een van de tofste games van deze generatie aan het maken zijn.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red heeft al laten weten dat ze met ‘een RPG’ op E3 aanwezig zullen zijn. Het kan bijna niet anders dan dat het om Cyberpunk 2077 gaat. Jaren geleden is er een kleine teaser laten zien en daarna is er een lange radiostilte geweest. Tot begin dit jaar, toen was er ineens een Tweet van het account van Cyberpunk; *beep*. Het is niet veel, maar het is een teken van leven, iets wat toch wel weer goede moed geeft. Er is heel weinig bekend van de game, maar met de talentvolle mensen die ons The Witcher 3 hebben gebracht achter de knoppen, kan het bijna niet fout gaan.

Christopher Lee

Death Stranding

De hype rondom Death Stranding, de nieuwe game van video game rockster Hideo Kojima, is enorm. We weten niet zo veel van de game, maar toch zit nagenoeg iedereen te wachten op een glimp van de game. Het zou zo maar kunnen dat de game heel E3 overslaat, gewoon omdat de hype er toch al is en we de game voorlopig nog niet hoeven te verwachten. Toch hopen ook wij weer een nieuwe trailer, of misschien zelfs we een klein stukje gameplay, te zien op E3.

The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II

Dat The Last of Us indruk heeft gemaakt is geen geheim en het tweede deel, waar we ondertussen al een paar trailers van hebben gezien, ziet er ook weer fantastisch uit. Rondom deze game hangt ook een hoop mysterie, niemand weet echt iets erover te vertellen. Toch is ook hier het vertrouwen aanwezig, de game zal echt wel weer een filmische ervaring zijn waar we weer jaren van onder de indruk zijn. Net als bij alle games in deze lijst hopen we weer iets te zien van de game zodat we weer kunnen zwijmelen naar een nieuwe trailer, en ‘m dan nog eens bekijken.

BioShock 3

Een paar maanden geleden kwam er een bericht online op Kotaku waarin er uitvoerig gesproken was met medewerkers van Hangar 13, de studio waar BioShock 3 in ontwikkeling zou zijn. De medewerkers spraken met enig jaloezie over het project en zijn het met van alles en nog wat niet eens, maar daardoor is de game ineens op de kaart gezet. Ondanks dat BioShock 3 nog in de eerste fase van ontwikkeling zit, zou de studio er niet slecht aan doen om een teken van leven te geven. Daarmee zouden ze de gemoederen een beetje kunnen laten rusten en dan hebben wij weer iets om blij van te worden.

Borderlands

Borderlands 3

Er zijn een hoop hints naar een vierde deel in de cartoony over the top shooter Borderlands, maar het is nooit echt bevestigd door officiële kanalen. Na het falen van het nieuwe ip van 2K games Battleborn is de aandacht van de studio gegaan naar “iets waar iedereen op zit te wachten.” Het lijkt me niet dat ze het hebben over Battleborn 2, maar een volgende Borderlands is een stuk waarschijnlijker. Wij vinden dat het wel lang genoeg stil is geweest rondom Borderlands en zijn klaar om weer terug te keren naar Pandora om nieuwe, belachelijke wapens uit te proberen!

Half-Life 3

De kans dat we een nieuwe Half-Life gaan zien is niet zo groot. Valve is vooral druk met hun eigen online store, Steam, en is eigenlijk gestopt met games maken. Toch is er laatst weer een teken van leven geweest toen Valve de studio achter Firewatch heeft overgenomen. Dit betekent namelijk dat we weer voorzichtig beginnen te geloven dat Valve terugkeert naar games uitbrengen. Om een stapje verder te gaan, wie zegt dat ze niet al jarenlang in het geheim bezig zijn met een nieuwe Half-Life? Of een Portal 3? Nogmaals, de kans is heel klein dat, zelfs als ze ermee bezig zijn, iets laten zien. Maar we kunnen altijd hopen.

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake

Je zou zeggen dat als je 10 jaar doet over een game, dat de volgende niet meer zo lang hoeft te duren. Toch is het alweer 3 jaar geleden dat Final Fantasy VII Remake is aangekondigd en op een paar warmhoudertjes na, is ook hier een ijzige stilte aanwezig. We weten dat Square Enix niet vies is van ons lang laten wachten, dat hebben we ondervonden bij Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy XV, maar een remake op een engine die ze al klaar hebben liggen zou toch niet nog eens 10 jaar hoeven te duren? Daarom hopen wij dat we de game te zien krijgen, met een releasedatum, of in ieder geval iets waar ze op mikken.

Horizon Zero Dawn Game of the Year Edition

Horizon Zero Dawn 2

Hoe tof zou het zijn als we straks een robot dinosaurus over een scherm zien lopen bij de show van PlayStation? Met de aankondiging dat er een tweede deel aan zal komen van, de volgens ons de game of the year, Horizon Zero Dawn. De game hoeft niet gelijk uit te komen, maar gewoon een teken van leven, iets dat de gamer hoopt geeft op een voortzetting van ons avontuur tussen de robot dieren. Het zou zo maar eens kunnen, maar het is slechts speculeren. Dit uit pure hoop.

Diablo IV

Net als een volgend deel van Horizon Zero Dawn is ook een volgende Diablo slechts speculatie. Er is geen enkele hint die ernaar wijst dat er eventueel een volgend deel zou kunnen komen, maar dit is ook het lijstje met de games die we hopen te zien, hoe vergezocht ook. Diablo III is ondertussen alweer 6 jaar geleden uitgegeven en het is lang zo gek nog niet om te denken aan een volgend deel. Niet al te lang geleden is er een mysterieuze Diablo-switch op Twitter geplaatst, wat volgens vele een aanwijzing is naar een release van Diablo III voor de Nintendo Switch. Toch hopen we erop dat ze bij die aankondiging zeggen, “en oh ja, deel IV komt er aan.”

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.