De 10 games die je niet mag missen tijdens E3 2018

Elk jaar zijn er een aantal games die van te voren worden aangekondigd dat ze tijdens een presentatie langs zullen komen. Dit jaar is niet anders, maar wat zijn de beste games die we kunnen verwachten? Dit zijn de 10 games die sowieso op de E3 2018 zullen verschijnen, die je echt niet mag missen.

Beyond Good and Evil 2

Ubisoft gaat tijdens haar presentatie sowieso meer van Beyond Good and Evil 2 laten zien, dat hebben ze zelf aangekondigd. De game zal een prequel zijn van het verhaal uit de originele game uit 2003. Er zijn al een paar teasers, trailers en achter de schermen video’s verschenen die een paar puzzelstukjes hebben uitgelegd, maar gameplay en een release datum hebben we nog niet. De eerder getoonde beelden geven een mooi beeld van de game, wat ons alleen maar laat hunkeren naar meer.

Super Smash Bros Nintendo Switch

Super Smash Bros.

De nieuwe Super Smash Bros. is een van de meest geanticipeerde games van het moment. De game serie is een culthit die veel spelers heeft samengebracht. Er hangen veel vraagtekens rondom de nieuwe Smash, zoals welke personages  er deze keer bij zullen komen, of het een heruitgave van de vorige is of gaat het om een splinternieuwe? In ieder geval is het een game om in de gaten te houden en de E3 presentatie mag je daarom echt niet missen.

Fortnite

Wat Epic Games precies voor ons in petto heeft is niet helemaal duidelijk, maar dat ze aanwezig zullen zijn met een grote showcase is zeker. De ontwikkelaar zal een presentatie houden waar ze 50 bekende streamers tegenover 50 bekende Amerikanen zullen zetten. Als ze dan toch een groot podium hebben lijkt het een logische zet te zijn om een aankondiging van het een of ander te doen. Daar kunnen we slechts naar speculeren, zeker is dat ze aanwezig zijn en dus een live-match zullen houden met 100 aanwezigen.

Anthem

BioWare en EA gaat ambitieuze game Anthem zien, een online co-op sci-fi shooter. De game heeft veel weg van het concept van Destiny en aangezien Destiny 2 nog niet de game is waar iedereen op hoopte, zou Anthem zo maar het gat op kunnen vullen. EA heeft natuurlijk een hoop stof laten opwaaien wat betreft lootboxes en microtransacties en BioWare heeft ook geen hoge ogen gescoord met haar vorige game Mass Effect: Andromeda. Zelf hebben beide bedrijven laten weten daarvan geleerd te hebben en dezelfde fouten nooit meer te maken. Met een klein beetje argwaan kijken we toch uit naar Anthem, want het zou zo maar een fantastische game kunnen worden.

The Division 2

The Division 2

Nog een aangekondigde Ubisoft game, The Division 2 gaat iets laten zien of bekendmaken op E3 2018, wat weten we niet. De game is een vervolg op The Division die langzaam maar zeker een grote groep vaste spelers heeft opgebouwd. Na een moeizame start heeft de game toch steeds meer grond gewonnen door regelmatig events en updates toe te voegen. Zou The Division 2 wel gelijk uit de startblokken kunnen schieten? We gaan het zien op E3!

The Last of Us part II

The Last of Us Part II

De eerste Last of Us is in 2013 uitgebracht voor de PlayStation 3 en heeft een heruitgave op de PlayStation 4 gekregen. De game heeft erg veel indruk achter gelaten bij een grote groep gamers. Het verhaal in de game is erg sterk en dat zal je zeker bijblijven. Dat ontwikkelaar Naughty Dog in staat is om een levendig verhaal neer te zetten in een zeer toffe game is geen geheim. Wat dat verhaal precies is en wat er gaat gebeuren met Ellie in een wereld die door clickers is overgenomen is wat we graag willen weten. The Last of Us Part II is aanwezig op E3, iets waar we erg naar uitkijken!

Battlefield V

Battlefield V

EA gaat de nieuwe Battlefield showen op E3, de trend in shooters is weer terug gegaan naar de grote oorlogen van de vorige eeuw. Of Battlefield V die trend gaat volgen is niet zeker, waar we wel van uit kunnen gaan is dat de nieuwe Battlefield doorgaat met de grote multiplayer matches waar je met veel spelers tegelijk veldslagen uitvecht. Als we verder gaan speculeren dan zouden we er niet van opkijken als Battlefield, die toch al veel spelers tegelijk in een multiplayer stopt, met een Battlefield Royale komt.

Serious Sam 4: Planet Badass

Serious Sam is een gamereeks die al jaren meegaat en nu komt er een vierde deel. De badass Sam ‘serious’ Stone is terug in alle belachelijkheid, maar nu is alles groter, meer en belachelijker. Serious Sam is nooit echt serieus geweest, de game zit vol met gasten die geen hoofd hebben en op je af rennen om te ontploffen en meer over-de-top elementen. Het vierde deel lijkt in de teaser in een open wereld af te spelen, maar dat weten we pas zeker na E3.

Shadow of the Tomb Raider

Officieel is dit niet aangekondigd, maar aangezien Square Enix een eigen show heeft en we nog erg weinig van de nieuwe Tomb Raider kan het bijna niet anders. Daarnaast heeft baas van Eidos Montréal laten weten dat fans van Tomb raider een verrassing wacht tijdens E3. De game zal uitkomen op 14 september 2018 en de E3 show van de uitgever is natuurlijk de uitgelezen kans om de game in de spotlight te zetten. Zeker weten we het niet, maar ik denk durf te zeggen dat we meer van Lara Croft’s nieuwe avontuur gaan zien op de grootste gamebeurs ter wereld.

 

 

Death Stranding

Death Stranding

Hideo Kojima’s nieuwe game, de eerste sinds hij niet meer in dienst is van Konami. Voor het geval je niet weet wie Kojima is, hij is het brein achter Metal Gear Solid en alle spin-offs op Metal Gear Survive na. Dit is weer zo’n game waarvan we eigenlijk nog niets weten. Wat we wel weten komt uit 3 eerdere trailers, en dat ziet er allemaal goed uit. Wellicht is Death Stranding minder ver weg dan we allemaal denken, aangezien er al een paar mensen die een exclusieve speelsessie hebben gehad. Het is in ieder geval een game om tijdens de Sony show in de gaten te houden.

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.