Monster Hunter: World art

De 10 Game of the Year games volgens Tim

De 10 van GamingNation Game of the Year

Het was een goed jaar voor de game industrie, in januari meteen Monster Hunter: World en in het verloop van het jaar zijn er nog veel meer parels uitgekomen. Dit is mijn lijst van de 10 beste games uit 2018.

 

Super Smash Bros. Ultimate characters art 2/2

10. Super Smash Bros. Ultimate

Zelf speel ik veel meer games op PlayStation dan op de Nintendo, daarom eindigt deze op de onderste plek. Dit komt omdat ik simpelweg meestal de voorkeur heb voor realitische en stoere graphics dan de lieve kleurrijke stijl van de meeste Nintendo games. Maar heb ondanks dit altijd veel plezier beleeft met Super Smash Bros. en is het voor mij de uitzondering die de regel bevestigd. En daarom verdient de nieuwe titel een plekje in mijn lijst.

 

Detroit: Become Human main characters

9. Detroit: Become Human

Deze game draait natuurlijk om het verhaal, het is dan ook meer een interactieve film. Maar het verhaal is fascinerend door het feit dat je als robot keuzes moet maken op basis van menselijke normen, waarden en emoties. En door de style van gameplay word je meer in het verhaal gezogen. Jij bent vaak verantwoordelijk voor de afloop van een situatie en je hebt niet alle tijd om rustig te beslissen, dit zorgt ook meteen voor een hoge replay waarde als dingen anders gaan de je van plan was of gewoon nieuwsgierig ben naar de alternatieve afloop.

 

The Crew 2 header

8. The Crew 2

In het dagelijks leven voldoe ik aan mijn loonslaaf plicht als professioneel chauffeur. Zo heb ik persoonlijk ook weinig intresse in simulatie games, netjes rijden moet ik dagelijks al in het verkeer. Maar een uitgebreide arcade racer als The Crew 2 word ik erg blij van, zeker met de toevoeging van vliegtuigen en boten in dit deel. Digitaal plank gas met spinnende banden door de bocht of de optie om je tegenstander gewoon uit de weg rammen blijft een prima tijdsverdrijf.

 

Vampyr screenshot

7. Vampyr

Een vampierverhaal in victoriaans Engeland met een wat minder brokeback vibe dan de filmklassieker Interview With A Vampire, dat klinkt als een stoer idee. Dontnod Entertainment kwam met dit idee met als gevolg dat dit jaar Vampyr uit is gekomen, een coole vampier game die zich af speelt net na de eerste wereldoorlog. De chirurg Jonathan E. Reid is nog maar net tot vampier gemaakt en er gaat een wereld voor hem open. En het is aan jou om deze te ontdekken en hierin je weg te vinden. Letterlijk en figuurlijk.

 

SoulCalibur VI art

VI. SoulCalibur 6

Het fighting-game van Namco Bandai Games is terug van weg geweest. Uitbundige personages zo uniek als de wapens die ze gebruiken nemen het tegen elkaar op in de verschillende game modes. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en achtergrond, maar het draait in een vechtspel natuurlijk om de vloeiende combo’s en snelle reacties. En dat doet Soulcalibur goed, de game is vermakelijk voor beginners en gevorderden. Het is relatief makkelijk om in te stappen maar bied ook genoeg gelegenheid om je er meer in te kunnen verdiepen.

 

Shadow of the Colossus PS4 screenshot

5. Shadow of the Colossus (remake)

Toen deze orgineel uitkwam op de PlayStation 2 was ik al onder de indruk van deze sfeervolle game. Maar de hardware van toen was nou eenmaal een stuk minder. Wat ook bleek doordat er op PlayStation 3 al een remaster verscheen. Maar met deze remake voor de PlayStation 4 komt deze game pas echt tot zijn recht. Het ziet er fantastisch uit en het werk vele malen soepeler. Wat deze titel meer dan ooit tevoren tot een kunstwerk maakt.

 

Marvel's Spider-Man PS4 image

4. Marvel’s Spider-Man

Eindelijk en echt goede Spider-Man game. Ik heb veel vorige delen ook gespeeld, sommige hadden goede elementen en het zag er steeds beter uit. Maar het waren nooit echte goede games. De reden dat deze “maar” op nummer 4 staat is omdat de game zo kort is. Niet alleen het verhaal ben je snel doorheen, maar de hele stad en de activiteiten heb je best wel snel allemaal gedaan. Dit komt ook doordat het niet nodig is om te grinden, wat ik eigenlijk ook wel heel prettig vond. Maar ik had deze game binnen een week platinum. En dat weegt gewoon niet op tegen goede titels waar je met plezier tientallen tot honderden uren in kan stoppen (met dezelfde aankoop prijs).

 

Shadow of the Tomb Raider Lara rope slide

3. Shadow of the Tomb Raider

Lara Croft, ja welke man heeft er geen zwak voor? Ik wel in ieder geval. En stoere en sexy archeologe die haar avonturen vind in oude tombes en ruïnes. Maar waar zei ooit begon met korrelige pixels, houterige besturen en een driehoekige boezem is ze anno 2018 de hoofdrolspeelster in een van de betere en mooiere games van het jaar. Charmanter en menselijker dan ooit te voren neemt ze je mee op dit nieuw avontuur in Zuid-Amerika.

 

Monster Hunter: World image

2. Monster Hunter: World

Deze naam had ik al eerder laten vallen en dit is dan ook hoe mijn jaar goed begon. Al is het niet een open-wereld game zoals we die nu gewent zijn, geeft het wel heel goed het idee dat je in een levendige wereld ben vol activiteiten en natuurlijk veel monsters. De mechanics zijn verbeterd tegenover de vorige delen, zo zijn veel dingen die tot irritatie leidde nu geen probleem meer en maakt dat deze vroegbloeier nog steeds tot een van de beste games van het jaar.

 

Red Dead Redemption II screenshot

1. Red Dead Redemption II

Wat een verassing, maar ere aan wie ere toekomt en Rockstar heeft gewoon een fantastische game van ongekent niveau gemaakt. En zonder enige twijfel de beste western game tot nu toe. Het wilde westen ziet er fantastisch uit en voelt levendig door alle activiteiten die er (kunnen) gebeuren. Hebben jullie bijvoorbeeld de Feral Man al gevonden? De aandacht voor detail is ongekent, ook zijn de personages en het verhaal echt heel goed. Het is soms wat traag en de online modus heeft nog wat aandacht nodig, maar dit is zeker wat mij betreft de game van het jaar.

Tagged

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.