De 10 Game of the Year games volgens Roel

De 10 van GamingNation Game of the Year

Van te voren dacht ik dat het vrij eenvoudig was om een lijstje met mijn favoriete games te maken. Dat viel vies tegen kan ik je zeggen. De nummer 1 was duidelijk binnen een paar dat ik ‘m speelde de rest was een stuk minder duidelijk. Dit zijn de 10 Game of the Year games die ik na veel nadenken bij elkaar heb weten te zetten. (en het klopt dat Red Dead er niet tussen staat, veel te traag voor mij.)

10. Fortnite

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen fan van Fortnite en ook niet van de hele hype eromheen. Toch kan ik niet anders dan concluderen dat Fortnite, ondanks dat de game in 2017 is uitgekomen, een gigantische stempel op 2018 als gamejaar heeft gedrukt. De game is wild populair en er is ondertussen geen ziel meer die het niet kent. Alleen al daarom verdient het een plekje in de Game of the Year verkiezing.

sinner1

9. Sinner: Sacrifice for Redemption

Sinner is een bossrush game met soulslike aspecten en een tactische onderlaag. Je moet namelijk een skill of item opofferen voordat je met een eindbaas mag vechten. Geen onnodige grinds tussendoor en geen andere afleidingen, alleen de eindbazen die je het moeilijk zullen maken. Je zal zelf een volgorde moeten verzinnen om met de handicaps toch nog een goed gevecht te kunnen hebben en zo je zondes te verslaan.

8. Overcooked! 2

Overcooked! 2 is zo’n game waar ik geen genoeg van kan krijgen. De couch co-op game is heerlijk chaotisch en de humor is hartstikke leuk gedaan met dingen als ‘The Walking Bread is rising’. De levels zijn net als in het eerste deel gewoon leuk en alles daaromheen ook. Het is vooral het couch co-op element die de game verder helpt. Ik speel het graag met iedereen die maar mee wil spelen!

7. Moss

VR games staan nog in de kinderschoenen, dat hebben we nu wel al genoeg gehoord dacht ik zo. De games die voor de virtuele realiteits brillen uitkomen zijn ondertussen wel echte games en geen veredelde demo’s meer. Moss is hierin een perfect voorbeeld. In de game volg je als lezer het muisje Quill, die op avontuur gaat. Jij bestuurt haar en moet af en toe de wereld beïnvloeden om haar op plaatsen te krijgen waar ze anders niet bijkan. Het is zo’n game waar je lgoed met de protagonist kan meeleven en je het ook echt erg vindt als er iets fout gaat met haar.

6. Marvel’s Spider-Man

Spider-Man is een game die maar 2 dingen goed doet, maar die 2 dingen doen ze zo ongelooflijk goed dat ik de rest met liefde vergeef. De 2 dingen zijn natuurlijk verhaal en het webslingeren. Het verhaal is een uniek en sterk verhaal over een jongen die moeite heeft de balans te vinden tussen een superheld zijn en een normaal leven daarnaast hebben. Het webslingeren is precies zoals je dat wil, snel en tof. De rest van de game is voornamelijk het zoeken van collectibles, vechten en puzzeltjes oplossen.

5. Shadow of the Tomb Raider

De nieuwste Tomb Raider is de derde sinds de reboot en ook de beste. De game geeft een andere, duistere kant van Lara in beeld en daarmee lijkt ze meer mens dan ooit. Wel een beetje een vervelend, verwend en egoïstisch mens, maar toch. Gelukkig gaat de game daar niet te lang op door en gaat vrolijk verder in de actie die erg tof is. Het klimmen, combat en stealth in de game zijn erg tof. Daar bovenop komen nog de erg toffe challenge tombs met puzzels die nog best lastig kunnen zijn en de game is af.

Far Cry 5

4. Far Cry 5

Eigenlijk is elke Far Cry game wel eentje waar ik me prima in kan vinden. Far Cry 5 is daarbij geen uitzondering. De game heeft een heerlijk eigenwijze stijl van belachelijkheid en ‘over the top’ zijn die mij wel aanspreekt. De gekke cultisten in Amerika is ook een vijand waar ik graag tegen vecht. Ook de DLC is erg goed gedaan, voor als je die nog niet hebt gespeeld, vooral die in Vietnam is een aanrader.

3. Monster Hunter: World

Voor mij was Monster Hunter: World de eerste kennismaking met de serie die toch al een tijdje zijn strepen heeft verdiend. De game heeft een prachtig balans tussen de grind die bijvoorbeeld Destiny zo leuk maakt en unieke content. Daarbij komen nog eens de hoeveelheid en de enorme variatie tussen de wapens. Die variatie maakt het zo dat je bijna het gevoel van een compleet andere game speelt als je met een andere wapenklasse aan de slag gaat.

God of War

2. God of War

De reboot van God of War is een gewaagde, maar briljante zet geweest. Alleen al de ervaring van het terugroepen van je bijl is zijn plek in deze lijst waard. De combinatie van het geluid en nét de juiste trilling van de controller als Kratos ‘m weer vangt. Het verhaal en de graphics en de one-take zijn ook tof, maar die bijl! Die bijl doet het ‘m.

1. Assassin’s Creed Odyssey

Zo eens in de zoveel tijd kom je een game tegen die precies op je aansluit. Voor mij is dat Assassin’s Creed Odyssey. De game doet alles precies goed, de combat is fantastisch, niet te gecompliceerd, maar gewoon goed met genoeg opties om het interessant te houden. Het verhaal is meeslepend en sterk en zelfs de side quests hebben leuke kleine verhalen die regelmatig over meerdere quests verspreid zijn. De keuzes in de gesprekken geven het net dat lichte RPG element, maar ook weer precies genoeg. Ik heb zeldzaam zo’n goede game meegemaakt, Assassin’s Creed Odyssey is zonder enige twijfel mijn Game of the Year!

 

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.