De 10 Game of the Year games tot nu toe (deel 2)

De 10 van GamingNation

Dit jaar zijn er behoorlijk veel fantastische games, check ook de eerste lijst!. Daarom willen we helemaal niet op het eind van het jaar wachten tot we er over beginnen. Dit is alweer het tweede lijstje met Game of the Year kandidaten, dat zegt natuurlijk niet dat ze daadwerkelijk in de eindlijst komen, maar voor nu zijn het gewoon topgames! Dit zijn nog 10 mogelijke Game of the Year kandidaten, tot nu toe!

Judgment

Judgment

Judgment is de nieuwe game van de makers van de Yakuza games, en dat is er aan af te zien! De game speelt in dezelfde prachtige wereld en de combat heeft er ook veel van weg. Wel is er een compleet nieuwe cast met personages en een compleet nieuwe insteek, je bent een privé-detective die zijn tanden in een zaak over de Yakuza heeft gezet!

Super Mario Maker 2, Co-op, Nintendo, Nintendo Switch

Super Mario Maker 2

Dacht jij ook altijd bij het spelen van Super Mario, “Waarom zit hier nou weer een blokje? Wie verzint dat?!” Nou, nu mag je het zelf doen. Maak de levels zo moeilijk, zo makkelijk of zo creatief als je zelf wil, en laat ‘m door iedereen uitproberen. Niet creatief? Dan is er een oceaan aan creaties van anderen waar je eindeloos mee aan de slag kan!

Ape Out

Ape Out stond al in het origineel van de eerste lijst van dit jaar, maar daar was net geen ruimte meer voor. Nu is die er wel en kunnen we de fantastische indie game alsnog een beetje in het zonnetje zetten. De game heeft, naast toffe gameplay, een uniek concept. Jouw bewegingen en aanvallen maken geluid wat samen de achtergrondmuziek verzorgt. Zo ontstaat er experimentele jazz, veroorzaakt door jouw aap!

Mortal Kombat 11

Alweer de elfde Mortal Kombat game is weer een hit! Met bijna alle favoriete in het vechters rooster en graphics die nog beter zijn dan we hadden kunnen dromen. De fatalaties en brute combat-finishers geven een gruwelijke sfeer in de game. Precies de gruwelijke sfeer waardoor je echt niet wil verliezen!

Outer Wilds

Outer Wilds

Outer Wilds is zo’n pareltje die bijna langs iedereen heen was geglipt. In de game mag je een klein zonnestelsel ontdekken, om uit te vinden waarom de zon steeds explodeert. Ondertussen wordt jij steeds opnieuw wakker nadat je bent dood gegaan. De game heeft informatie als wapens, wat ook wel eens verfrissend is!

Cadence of Hyrule

Van de makers van Crypt of the Necrodancer is er nu een tweede game, met de hoofdrolspelers uit The Legend of Zelda op de voorgrond. De hele game is in de stijl van de eerste Zelda, maar dan met de ritmische technieken van Crypt of the NecrodancerCadence of Hyrule is bij vlagen frustrerend, maar tegelijkertijd fantastisch goed! En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad..

Trover Saves the Universe

Dat Trover Saves the Universe van de hand van Justin Roiland, een van de twee bedenkers van Rick and Morty, merk je direct in de game. Alle stemmen zouden zo in de populaire tv-serie kunnen zitten en de humor is precies eender. De game is zowel in VR als ‘gewoon’ te spelen, maar in VR heb de ervaring zoals die bedoeld is. Jij bent een chairopian, iemand die niet loopt, maar gebonden is aan zijn stoel die hij met een gamecontroller bestuurt. Samen met Trover moet je op zoek naar degene die jouw puppies heeft gejat..

Blood and Truth

Blood and Truth

Blood and Truth laat je een Britse gangster film spelen. Eentje in de stijl van Snatch of Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Deze actievolle VR game is weer een uitstekend voorbeeld waarom VR toch echt wel tof kan zijn!

Bloodstained Ritual of the Night

Bloodstained: Ritual of the Night

Als Konami geen volgende Catlevania game maakt, dan doen wij het wel! Dat moeten 505 Games en ArtPlay hebben gedacht, want Bloodstained: Ritual of the Night had zomaar een Castlevania game kunnen zijn. Meer dan losjes gebaseerd op Castlevania, is dit dé game voor alle fans van de klassieke serie. Ook doet de producer, Koji Igarashi, mee aan de serie en mogen we weer eens genieten van Metal Gear Solid’s David Hayter.

Total War: Three Kingdoms

Total War: Three Kingdoms is in vrijwel alle opzichten een grote stap vooruit in vergelijking met vorige delen. Door meer diepgang te bieden op de belangrijke gebieden, de terugkeer naar de roots van de serie met Recordmodus en de mogelijkheid van de Romance modus, heeft Creative Assembly zowel de oude fans als de nieuwe fans weten aan te spreken. Aanrader! (directe quote uit Boyd z’n review)

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.