De 10: Game of the Year 2019

De 10 van GamingNation

Sinterklaas is uitgezwaaid dus we kunnen ons bezig houden met de belangrijkere zaken, Game of the Year! Het was weer een druk jaar en we hebben echte knallers langs zien komen. Nu is het aan jou om de allerbeste ertussenuit te plukken. Dat doe je door te stemmen. De game die de Game of the Year wint, komt ook nog terug in de eindlijst van Game of the Decade, waar we met kerst aan gaan beginnen. Voor nu, Dit zijn volgens ons de 10 beste games uit 2019!

Resident Evil 2

Resident Evil 2

Een Remake is vaak een ordinaire cash-grab en komt zelden (eigenlijk alleen Shadow of the Colossus) voor in een eindlijst. Resident Evil 2 is misschien wel het schoolvoorbeeld van hoe het wel moet. De game houdt het origineel in ere en veranderd net genoeg zodat de spelers die de game nog kunnen dromen, ook verrast worden. Ondertussen ook nog gelikt graphics, fantastische gameplay en een regelbrekende Mr X. Topgame! (als je aandurft ten minste..)

Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice

Ontwikkelaar FromSoftware staat erom bekend dat zijn games bruut moeilijk en fantastisch zijn. Sekiro: Shadows Die Twice is daar zeker geen uitzondering op. Je speelt als een shinobi die twijfelt over het pad die hij moet kiezen. Ondertussen zijn er vijanden die precies weten wat ze met hem aan willen.. Het onvergeeflijke parry-systeem zorgt ervoor dat je op een compleet nieuwe manier moet gaan spelen, de bewegingen en patronen van je vijanden moet leren en daarmee je voordeel halen. Briljant!

Borderlands 3

Borderlands 3

Alles wat Borderlands fans willen, is meer BorderlandsBorderlands 3 is precies die verlenging van de serie, gaat vrolijk verder waar de vorige ophield en is daarmee simpelweg briljant. Geen reboot, geen gelikte graphics, gewoon meer belachelijke guns, onderbroekenhumor en veel te veel cartoongeweld.

Death Stranding

Death Stranding

Het mysterie van Kojima, die vooral lekker doet waar hij zin in heeft, zullen we nooit echt helemaal begrijpen. Gelukkig maar, want dat levert fijne games op! Death Stranding is precies datgeen, dat we niet helemaal begrijpen, maar oh zo fijn vinden om te spelen! Ondertussen is er nog een sterrencast bij die zeker niet misstaat in de game!

Apex Legends solo modus

Apex Legends

Dé verrassing van het voorjaar was Apex Legends. De battleroyale game die voor heel even overal was, maar niet zoals de meeste genrebroeders daarna gelijk weer in de vergetelheid raakt. Sterker nog, het is nu nog steeds een van de toon bepalende battleroyale games. Met hun unieke ‘ping’-systeem en respawn mogelijkheid, hebben ze ook nog eens Fortnite veranderd.

Baba is You

Een indie puzzelgame die je uitdaagt om de regels te breken. Letterlijk. De regels van het level staan geschreven in het level, en het is de bedoeling dat je die breekt en ze op een nieuwe manier bij elkaar voegt. Zo creëer je nieuwe regels en dus een manier om de eindstreep te halen. Simpel, maar briljant!

Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order

Op de valreep kwam een paar weken geleden Star Wars Jedi: Fallen Order uit, de game die eindelijk weer eens eer doet aan Star Wars. In de game ben je de jonge Jedi Cal die op zijn eigen reis volgt om een verschil te maken. De game zelf heeft de combinatie van bijna alle toffe games uit de recente geschiedenis, samengevoegd op een manier die perfect werkt! Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11 heeft zichzelf flink overtroffen. De fighting game heeft gruwelijk fatalities en feilloze kombat. Met alle favoriete in de line-up, die ondertussen blijft groeien, is het dé fighting game van het jaar. Is het ook de Game of the Year?

Outer Wilds

Outer Wilds

Niet te verwarren met The Outer Worlds, die ook tof is, maar een andere game is. Outer Wilds is een game die elke 20 minuten reset. Jij hebt steeds 20 minuten om nieuwe dingen te leren, die je de volgende keer verder zullen helpen. Er is geen combat, en toch is het één van de beste games van het jaar!

Pokémon Sword

Pokémon Sword & Shield

Pokémon Sword en Pokémon Shield tellen we voor het gemak als 1 game, eentje die een hele generatie op haar wenken bediend. De games brengen een nieuwe generatie Pokémon voor het eerst naar een console en niet alleen een handheld (meegegeven, de Switch is ook een handheld, maar niet alleen en de main console van Nintendo). Ondertussen is de game met alle nieuwe pocket monsters eentje die de beestjes aan een hele nieuwe generatie voorstelt.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.