De 10 beste licensed games

De 10 van GamingNation

Steeds vaker durven IP houders het aan om hun held of serie uit te lenen aan een game-maker. Gelukkig zijn deze games ook steeds vaker erg goed! Er was een tijd dat een licensed game bijna altijd slecht was. Wij hebben hier het bewijs dat er genoeg voorbeelden zijn voor erg goede licensed games! Dit zijn de beste licensed games, van IP’s die we allemaal kennen en liefhebben! 

Telltale’s The Walking Dead: Season 1

Robert Kirkman heeft een fantastisch verhaal neergezet met The Walking Dead. Hetgeen wat begon als comicbook, is uitgegroeid tot een bijzonder succesvolle serie. Telltale’s The Walking Dead is niet veel anders, het is gebaseerd op de comic book, maar dan terwijl het originele verhaal zich ergens anders afspeelt, volgen wij Clementine, een meisje die bewijst een stuk sterker te zijn dan iedereen van te voren kon inschatten.

Marvel’s Spider-Man

Het is zeer zeldzaam dat een gevoel zo goed wordt nagebootst in een game, maar het slingeren door New York in Marvel’s Spider-Man is voelt fantastisch. De game heeft een sterk, origineel verhaal die de omslag van Dr Octavius van mentor naar slechterik in kaart brengt, samen met de gemengde gevoelens die Peter Parker daarbij heeft. De game laat het universum van Spider-Man en Marvel in zijn geheel in de waarde, en geeft het een prachtig nieuw pronkstuk daarbij.

Goldeneye 007

Of het James Bond nu ook echt verrijkt weet ik niet, maar  de game was fantastisch voor zijn tijd. Samen met vrienden heb ik uren-, zo niet dagenlang in splitscreen tegen elkaar gespeeld. Dit was op de Nintendo 64, nog voordat je via internet kon gamen met een console. Voor mij, en velen met mij, was dit de eerste shooter die we tegen elkaar konden spelen in een echte multiplayer en daarmee net zo nostalgisch als dat het echt geen slechte reclame voor James Bond was!

South Park The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth

Een show met een gezonde dosis zelfspot die een game laat maken door niemand minder dan Obsidian Entertainment (The Outer Wilds, Fallout: New Vegas) en uitgegeven door Ubisoft, dat is ook erg goed gegaan. De game voelt als één lange originele episode met tientallen, zo niet honderden verwijzingen naar kleine grapjes in episodes en is een feest voor iedere South Park fan.

The Beatles Rock Band

Bij dit kopje hadden ook heel veel andere bands in heel veel andere games zoals Beat Saber, Guitar Hero of zelf Tony Hawk Pro Skater kunnen staan. Er staat echter The Beatles Rock Band omdat diezelfde Beatles hun muziek bijna nooit uitlenen, een lange tijd zelfs niet aan SpotifyRock Band kreeg die eer wel, en heeft er gewoon een tof spel van gemaakt waarin jij met je vrienden zelf The Beatles mogen zijn!

Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order

De nieuwste Star Wars game is er eentje waar ik als niet-fan zelfs blij van wordt! De game geeft je prachtige werelden en combat die sterk in erlkaar zit. Daarbij mag je zelf als Jedi vijand rond gooien of van randjes afduwen met je force-push, blijft leuk..

Batman: Akham City

Batman is altijd een beetje zo’n superheld die wel tof is, maar net niet in mijn ogen. Ik vind dat een superheld ook superkrachten moet hebben en niet alleen een dikke schuur voor met gadgets. Toch is hij in een game als Arkham City wel een echte badass! Het helpt uiteraard wel mee dat de gameplay feilloos is en Batman natuurlijk een reeks super toffe vijanden kent!

FIFA 19 Frostbite

FIFA

Je zou het bijna vergeten, maar games als FIFA, Madden, NFL, NBA2K, WWE en NLB The Show ook allemaal volledig gelicensed zijn. De games gebruiken de namen en het uiterlijk van spelers en daar moeten ze uiteraard voor betalen.. Ondertussen zijn de games wel zodanig populair dat het elke stuiver meer dan waard is.

Toy Story, Kingdom Hearts 3, Square Enix

Kingdom Hearts III

Kingdom Hearts heeft een license deal met Disney, waardoor zij bijvoorbeeld Goofy of Toy Story mogen gebruiken. Wel zit Disney daar natuurlijk bovenop en duurt het ontwikkelen van zo’n game vaak een stuk langer dan de meeste andere. Wel is het een erg toffe game-reeks die de moeite waard is om eens voor te gaan zitten!

Nioh

Nioh is een game waarvan je het nooit zou weten dat er allerlei licenses achter zitten, maar dat is toch echt zo. Ze zullen niet zo duur zijn geweest als de rest van deze lijst, maar als je een willekeurig gebruikte naam in de game opzoekt via Google of Wikipedia, dan kom je erachter dat ze alleen maar personages uit de geschiedenis van Japan hebben gebruikt. Ze hebben in de game wel allemaal mythische krachten gekregen die ze vroeger wellicht niet hadden, maar ze hebben allemaal bestaan!

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.