Call of Duty Modern Warfare, Infinity Ward, Supply Drops, lootboxes, Call of Duty 2022

De 10 beste Call of Duty-games

Met de reboot van Modern Warfare telt de Call of Duty-reeks maar liefst 21 games. Daarvan zijn de volgende tien games ons het meest bijgebleven!

Call of Duty 4 Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare

Als er een game is die tijdens de vorige generatie de definitie van een moderne shooter neerzette, moeten we toch kijken naar Call of Duty 4: Modern Warfare. De game introduceerde een behoorlijk heftig verhaallijn die niet op echte gebeurtenissen was gebaseerd. En wie herinnert zich niet de intense momenten tijdens de ‘All Ghillied Up’ missie?!

Call of Duty World at War

Call of Duty: World at War

Legde niet alleen de basis van de immens populaire zombie-modus, maar liet zien dat ook Treyarch niet het brave jongetje uit de klas is. De game kende een aantal behoorlijk heftige momenten, waaronder een aantal Jappen die in de fik vliegen en een sigaret die in de oog van een Amerikaanse soldaat wordt uitgedoofd.

Call of Duty Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Het ziet er erg positief uit voor de fans die een reboot van deze reeks willen. Immers legde Call of Duty Black Ops de weg open naar een oorlog die niet vaak gebruikt werd, namelijk de Vietnam-oorlog. Sowieso was het ook wel eens leuk om met andere wapens aan de slag te mogen dan de veel gebruikte AK47 en dergelijke.

Call of Duty Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare 2

Deze game kreeg eigenlijk meer aandacht nadat de twee heren achter de game (Zampella en West) op een harde manier hun ontslag kregen en dit vervolgens aanvochten. Echter was de game ook gewoon ijzersterk en wordt misschien wel herinnert door de controversiĆ«le missie ‘No Russian’, waarin spelers een vliegveld met onschuldige mensen om moeten maaien om hun undercoverstatus niet te verliezen.

cod ww2

Call of Duty: WWII

Soms is het goed als shooters afstand nemen op een bepaalde oorlog en later er toch weer op terugkomen. Immers worden de technieken en de hardware steeds verbeterd en dat in combinatie met al een hele lang tijd geen Tweede Wereldoorlog shooter zorgde er toch weer voor dat we enthousiast werden van deze game van Sledgehammer Games.

Call of Duty

Call of Duty

Uiteraard mag het eerste deel niet ontbreken. Immers de mensen achter het befaamde Medal of Honor: Allied Assault zat namelijk ook achter de ontwikkeling van de eerste Call of Duty. Het wist, ondanks het ontbreken van D-day als opening, toch een vermakelijke shooter te worden.

Call of Duty Black Ops 5 Blackout

Call of Duty: Black Ops 4

Doordat het tweede en derde deel een beetje hun tijd voorbij probeerden te streven, was het een verademing om te zien dat Black Ops 4 het gas even flink had teruggenomen. Bovendien introuceerde de game Battle Royale in Call of Duty en wist dat nog verrassend goed te doen.

Call of Duty m: Modern Warfare Remastered PlayStation Plus

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Ook dit is zo’n zelfde geval als WWII. In dit geval was het juist dat het allemaal te futuristisch werd en dit gewoonweg niet als het nieuwe Call of Duty voelde, maar meer als een Destiny/ Halo-kloon. Jammer genoeg werd de game bij Infinite Warfare verkocht, maar gelukkig kwam een driekwart jaar later de game ook los in de (digitale) winkel te liggen.

Call of Duty Ghosts

Call of Duty: Ghosts

Na het afronden van de Modern Warfare reeks zocht Infinity Ward naar een andere setting en deed met Ghosts een leuke poging om toch in dezelfde tijdsperiode te blijven, maar een compleet ander verhaal te vertellen. Bovendien was het de eerste game waarin je als hond een vijandelijk kamp binnen kon dringen. Beter dan achterna worden gezeten door een agressieve rottweiler, toch?

Call of duty Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Het was nog moeilijk om het lijstje compleet te maken. De futuristische games konden ons niet echt bekoren en daarom toch maar vier delen van de Modern Warfare in deze top 10. De game was dan ook gewoon een waardige afsluiter van de serie, maar wist ook een aantal keren een flinke tranentrekker te zijn!

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.