Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 wordt niet nog eens uitgesteld

Nieuws

CD Projekt Red klinkt in ieder geval erg overtuigend wat betreft de releasedatum van Cyberpunk 2077.

De ontwikkelaar heeft namelijk nog maar een keer herhaald dat ze niet verwachten dat Cyberpunk 2077 nog een keer wordt uitgesteld. In een video waarin de eerste helft van fiscaal jaar 2020 wordt besproken, laat Piotr Nielubowicz weten dat bij de volgende video de game al uitgebracht is.

CD Projekt Red geeft elk kwartaal zulke videos vrij en andere bij elke helft van het fiscale jaar. De volgende video zou in december moeten verschijnen, wat natuurlijk na de lancering van de game is.

Uiteraard zou het nog wel kunnen betekenen dat er misschien een kleine uitstel in zit, maar met een grote uitstel lijkt dus geen rekening te worden gehouden. Echter is er tegenwoordig niks te voorspelen. Zo werd Halo Infinite ook voor een lange tijd uitgesteld, een paar nadat de singleplayer ervan werd onthuld.

Nielubowicz laat overigens weten dat de teams van CD Projekt Red nog steeds thuiswerken en dat dit in ieder geval tot december zo zal blijven. Net als andere studios staat het team voor een aantal uitdagingen, maar die weten ze over het algemeen wel te ‘doorstaan’.

Eerder deze week ontstond er nog een kleine ophef over Cyberpunk 2077. Na de presentatie van de NVidia 3000 series gingen kijkers ervan uit dat de game ruim 200GB ruimte zou vereisen, maar dit bleek niet (helemaal) waar te zijn. Cyberpunk 2077 komt op 19 november naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Later dit jaar volgt ook de next-gen versie, maar een echte upgrade ervoor volgt pas begin volgend jaar.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

5 thoughts on “Cyberpunk 2077 wordt niet nog eens uitgesteld

 1. 2018 We stoppen met crunchtime – inmiddels al ruim een jaar crunchtime.

  2019 Oktober Delayed : Spel is af, we zijn alleen nog aan het polijsten. – Achteraf bleek het spel volledig onspeelbaar te zijn en moest er veel content volledig opnieuw ontwikkeld worden. En extra context, ze zouden gelijkertijd met Half Life: Alyx uitkomen, aandeelhouders vroegen het bedrijf het spel uit te stellen naar andere datum maar CDPR weigerde want ze wilden de strijd aangaan met Alyx. Zo overtuigd ware ze van zichzelf 2 maanden voor de delay.

  2020 Januari Delayed : exact zelfde excuus.

  2020 Juni Delayed : exact zelfde excuus.

  2019 “No Microtransaction” – Deze week blijkt dat er wel microtransactions in komen.

  2019: “spel komt pas uit als het af is” – 2020: “Spel komt hoe dan ook voor december uit”

  CDPR een bedrijf met veel (puberaal) bravoure en veel leugentjes, en een groot leger fanboys die het allemaal goedpraten. En het maakt mij niks uit als een spel later uitkomt, ik juich het zelfs toe! Maar wat ik niet waardeer zijn bedrijven die liegen en hun personeel uitknijpen (crunchtime).

   1. Is voornamelijk om aandeelhouders te informeren/pleasen.

    Maar ook om hype/aandacht voor het spel te genereren, en als je je deadline niet haalt dan geld de regel: slecht nieuws is ook nieuws. Aandacht is aandacht. Zolang men maar over jou en/of je product praat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.