Hunt: Showdown

Crytek kondigt releasedata voor Hunt: Showdown aan

Nieuws

Crytek heeft vandaag aangekondigd dat de multiplayer bounty hunter game, Hunt: Showdown, dit jaar een volledige release krijgt op drie platforms.

Hunt: Showdown voor pc en Xbox One zal op 27 augustus 2019 lanceren voor €39,99. PlayStation spelers kunnen deze herfst aan de slag met hun eigen volledige release. Naast deze digitale release gaat Crytek een samenwerking aan met Koch Media om de retailversies van Hunt wereldwijd naar winkels te brengen.

Hunt: Showdown lanceerde in februari 2018 in Early Access op Steam en in mei 2019 op Xbox Game Preview. Beide platforms geven het Hunt team de unieke kans om de community te betrekken bij de ontwikkeling, door feedback van spelers te integreren in het ontwikkelplan van de game. Na de eerste release in februari 2018 heeft Hunt bijna 20 updates en patches gekregen met onder andere een nieuwe eindbaas, nieuwe map, twee nieuwe tijden van de dag, meer AI, Quick Play en meer dan een dozijn wapens.

Lead Hunt Producer Fatih Özbayram laat in een reactie weten:

“Een game ontwikkelen naast zo’n gepassioneerd community is echt lonend geweest. Het heeft ons in nieuwe richtingen gebracht en ons de inspiratie gegeven om alles wat we hebben in Hunt te stoppen.Nu het tijd is voor de volledige release kunnen we niet enthousiaster zijn. We zullen de steun van onze community niet vergeten.”

Als bedankje voor de toegewijde community krijgt iedereen die Hunt tijdens Early Access gekocht heeft een exclusieve Legendary Weapon skin.

Stephan Schmidt, Head of Marketing Koch Media, voegt daaraan toe:

“De krachten bundelen met Crytek voor deze geweldige multiplayer game is spannend voor iedereen in de Koch Media familie. De eerdere prestaties van het team in het FPS genre en de unieke benadering tot multiplayer gaming geeft ons het vertrouwen dat Hunt niet alleen perfect in onze line-up past, maar ook een de behoefte voor frisse ideeën in de markt dient. De nauwe samenwerking van het team met de community sinds de eerste release motiveert onze wereldwijde Koch Media teams en we zullen deze titel ondersteunen met al onze ervaring op de retailmarkt.”

Hunt: Showdown, een competitieve first-person bounty hunting game, combineert de spanning van first-person shooters en survival games en wikkelt deze elementen in een match-based format. Elke match zet tot wel 10 spelers tegenover elkaar, solo of in teams van twee, terwijl ze met elkaar strijden voor bounty door gruwelijke monsters in de moerassen van Louisiana te verslaan. Dit wordt gezien als een unieke mix tussen PvP en PVe elementen. Zodra spelers een bounty te pakken hebben, worden ze meteen een doelwit voor alle overgebleven hunters op de map. Hoe hoger het risico, des te hoger de beloning; een simpele fout kan alles kosten en de dood is permanent. In de Quick Play mode van Hunt nemen tien solospelers het tegen elkaar op voor de kans om hun hunter (en een flinke hoeveelheid goud) aan het einde van de match te bewaren.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.