Nintendo Switch

Column-nation: Zijn we wel echt toe aan een Switch?

Nieuws

Nintendo kondigde vorige jaar dan eindelijk de opvolger van de Wii U aan en liet ons op vrijdag de dertiende weten wat ze voor ons in petto heeft voor de komende tijd. Een vraag blijft nogal steken en dat is: Wat is de reden om de Switch te maken?

Switch launchtitels presentatie Unreal Engine 4

Zwakste launch line-up ooit?

Nintendo liet ons tijdens de presentatie weten wat er zoal op de planning stond voor de Switch. Aangezien ze niet meer zoveel games bij de lancering als de Wii U (24) willen hebben, zullen er bij de lancering slechts vier games zijn voor de console. Niet al te veel later zullen er nog een handjevol volgen, maar echt groots pakt Nintendo vooralsnog niet uit. De platformhouder heeft wel laten doorschemeren dat ze alles willen “doorsmeren” over het jaar en niet te veel games tegelijkertijd willen brengen, maar erg overtuigend is het aantal games die voor de console komt niet.

“Ik moet toegeven dat ik de Switch voor 13 januari in de pre-order had staan, maar na de presentatie geannuleerd heb. Echter zorgde de mogelijke tekorten er weer voor dat ik hem elders alsnog besteld heb.”

Al moet ik wel zeggen dat ik ook wel blij ben dat ze niet te veel grote games tegelijkertijd uitbrengen. Alle titels die Nintendo in de eerste maand van release uitbrengt, moeten het niet alleen tegen elkaar opnemen, maar ook tegen de grootse games die er voor andere platformen die maand in de planning staan. Denk hierbij aan Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda, Ghost Recon: Wildlands en NieR: Automata. Kortom games die ook veel vrije tijd gaan opofferen, maar ook zorgen dat er keuzes gemaakt moeten worden.

Breath of the Wild

Een game tegelijkertijd is nog zo slecht niet

Je kunt immers maar één game tegelijkertijd spelen en een console als de Switch heeft ook games nodig die alle features ervan op een leuke manier uitleggen. Alhoewel ik niet verwacht dat ik 1-2 Switch dagelijks ga spelen, is het misschien wel een leuke game om de console te ontdekken.

Echter is er voor mij al een klapper die ik toch wel erg graag op een nieuwe console wil spelen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild natuurlijk. Al werd die game ons al voor de Wii U belooft, is de Switch denk ik toch de ultieme ervaring om deze game te spelen. En het wordt alleen maar vetter dat je de game bij wijze van spreken ook gewoon in de lunchpauze op werk kunt spelen.

Al dacht ik daar een halve maand geleden toch wel anders over.Ik moet toegeven dat ik de Switch voor 13 januari in de pre-order had staan, maar na de presentatie geannuleerd heb. Echter zorgde de mogelijke tekorten er weer voor dat ik hem elders alsnog besteld heb.

Wat dat betreft komt de gadgetfreak ik mij los en dan kan ik het niet laten om deze console aan me voorbij te laten gaan. Iets wat me vorig jaar wel gebeurd is met de Nintendo Clasic Mini. Dit laat ik me dus geen tweede keer gebeuren.

Bovendien kan ik moeilijk games voor de console beoordelen als ik of iemand anders van deze site een console in huis heeft. Dus genoeg reden om al me bedenkingen te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gamecube Switch

Plan van aanpak

Ik hoopte eigenlijk in eerste instantie op een te gave bundel van de Switch met Breath of the Wild, maar aangezien dit (vooralsnog) niet in het verschiet ligt, hoop ik wel dat ze de ‘flow’ aan games wel constant zullen houden. Want als ik het zo bekijk, komt er tussen de release van Splatoon 2 (zomer) en Super Mario Odyssey (najaar) niks speciaals meer voor de console.

Maar daar kan Nintendo natuurlijk nog veel verandering aan brengen tijdens de E3 en/ of de Gamescom. Al hoop ik dat ze dit bij beide doen om zowel de Europese als Amerikaanse markt aan te pakken. Als ze het echt goed willen doen dan moeten ze haast wel een nieuwe Metroid-game aankondigen en misschien toch nog de HD remake van Super Mario Sunshine (waar ik stiekem nog steeds op hoop!)

Ook hoop ik dat ze wat uitgevers hebben weten te strikken om exclusieve games voor de Switch te maken. Hoe gaaf zou het zijn om een exclusieve versie van games als Beyond Good and Evil of misschien wel een nieuwe Bayonetta naar de console te krijgen.

h3> Met argusogen in de gaten houden

Maar dit zou allemaal speculatie gaan worden en alhoewel ik op dit moment nog steeds overtuigd moet worden waarom de console een succes moet worden, kijk ik wel uit na de lancering ervan. Beter gezegd, we mogen volgende week donderdag al aan de slag met de nieuwe console en hoop overtuigd te worden door de hybride console.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.