Nintendo Switch

Column-nation: Nintendo, je hebt het voor elkaar?!

Nieuws

Nintendo gaat aankomende vrijdag dan eindelijk wat meer details over de Nintendo Switch onthullen en alhoewel ik erg enthousiast ben over de nieuwe console, heerst er toch nog de bittere nasmaak van de Wii U..

Switch presentatie

Het draait om de games!

De afgelopen weken werd er volop gespeculeerd over de specs van de console, maar zolang Nintendo niks officieels onthuld, houd ik me misschien wel iets te klampachtig vast aan vrijdag de dertiende. Daarop gaat Nintendo de prijs, releasedatum en games bekendmaken van de Switch. Ongetwijfeld zullen er op die dag veel meer games worden bevestigd, maar ik ben ook bang dat er wel eens een aantal games niet naar de hybride console zullen komen.

Het maakt me op zich niet uit of de games van deze console er beter of minder beter uit zien dan op de PS4 (Pro) of Xbox One. Wel hoop ik dat de console wel een mogelijkheid bied om de third party games makkelijk te ondersteunen. Niet dat we over een jaar al moeten horen dat de grote games als Assassin’s Creed, Call of Duty en Battlefield niet meer naar de console zullen komen.

Nintendo Switch Zelda

We hebben al van een aantal games te horen gekregen/ een vermoeden dat deze niet de Switch zullen maken. Zo heeft BioWare laten weten dat Mass Effect: Andromeda niet zal komen en werd de nieuwe platform van Nintendo tijdens de onthulling van Red Dead Redemption 2 niet vermeld.

EA heeft daarentegen wel laten weten in ieder geval “een paar” van hun “grote titels” naar de console te laten komen, heeft Bethesda laten weten dat Skyrim: Special Edition komt en heeft 2K Games er een NBA-game voor in ontwikkeling.

Daarnaast kunnen we natuurlijk rekenen op een sterke launch line-up van Nintendo zelf en zijn er her en der geruchten over een crossover tussen Mario en Rabbids en (verbeterde) ports van Wii U-games.

Geweldig concept die Switch

Nintendo laat met de Switch wel wederom zien er alles voor over te hebben om te blijven innoveren. Ze komen als het ware met wat de PlayStation Vita voor de PlayStation 4 had moeten worden, maar dan in een pakket.

Wie zegt er nou nee tegen een console die er voor zorgt dat je al je games overal kunt blijven spelen? Hoe gaaf is het idee dat je The Legend of Zelda: Breath of the Wild lekker op het strand kunt spelen? Of op een eenvoudig manier met en tegen vrienden kunt spelen, dankzij de eenvoudig te verwijderen Joycon-controllers?

Maar nogmaals blijft het belangrijk dat de console voldoende ondersteund wordt en dat er ook een wat constantere stroom aan games moet blijven komen. Nintendo moet echt laten zien dat zij geleerd hebben van alles wat er bij de Wii U is fout gegaan.

Column Switch

Overtuigen is eigenlijk niet eens meer nodig?!

Ondanks dat ik aanstaande vrijdag nogal sceptisch inschat, hoop ik dat Nintendo ons compleet van de stoel blazen. Dat kunnen ze doen door een goede presentatie te houden, die zich vooral focust op de games van de Switch. Vooral laten zien waarom deze games op de Switch gespeeld moeten worden, maar ook veel exclusieve games de revu laten passeren. Dan blijft echter nog de vraag of het prijskaartje wel te rechtvaardigen valt. Maar eigenlijk moet ik dan al een dingetje te bekennen; ik heb hem al in de pre-order staan..

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.