Column-Nation: Even Voorstellen

Nieuws

Games zijn er miljoenen vandaag de dag. Wie weet speel je het liefste met je Razer muis, of ga je voor een Dualshock 4 controller. Misschien ga je zelfs voor die goede oude NES-Zapper. Voor iedereen werkt iets anders wel. Wat we allemaal gemeen hebben is die passie voor video games. We lezen bijvoorbeeld graag over wat voor nieuws die bepaalde ontwikkelaar voor ons in petto heeft. Hier wil ik jullie graag in gaan bedienen en het lijkt mij dan ook zo netjes mijzelf even te introduceren.

Metal Gear Solid

Mijn naam is Dwayne, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Eindhoven. Ik ben afgestudeerd theater- en geluidstechnicus en momenteel volg ik een opleiding journalistiek in Utrecht. Het spelen van videogames begon voor mij eind jaren negentig, toen mijn vader mij kennis liet maken met spelletjes op de Twilight-cd’s die voor de PC verschenen. Ook maakte ik via vriendjes op de basisschool kennis met de 8-bit classic Super Mario Bros. op de NES. Mijn eerste console was een Sony Playstation, een merk dat ik tot de dag van vandaag trouw ben gebleven; elke generatie Playstation console heb ik mijn bezit gehad, met kleine uitstapjes naar een Xbox 360 en recentelijk een Nintendo 3DS en de Switch. Titels als Spyro, Crash Bandicoot, Heart of Darkness, Parappa the Rapper maar ook Grim Fandango en Metal Gear Solid behoren tot mijn klassiekers.

Super Mario Odyssey GTA IV

In verhouding tot mijn vroegere jeugd is er natuurlijk ongelofelijk veel veranderd in de wereld van gaming. Technologieën als Virtual Reality en Augmented Reality maken dat wij aan de vooravond staan van een totaal nieuwe manier van het beleven van games. Ja, beleven zeg ik, want dat is wat games voor mij zijn; ervaringen, belevingen. Ik speel games voornamelijk om meegesleurd te worden in geweldige (fantasie)werelden en meeslepende avonturen te beleven. Het zal je daarom ook niet verrassen dat mijn favoriete spellen ontwikkeld zijn door studio’s als CD Project Red, Naughty Dog, From Software, Quantic Dream en Konami/Kojima Productions. Naast het spelen van al die campaigns ben ik ook niet vies van een potje online seasons op FIFA 17 of wat competitive matches op Overwatch.

Ik ga jullie, lezers van Gamingnation.nl, informeren over alles wat er in de game-industrie gebeurt. Ik hou ook van het analyseren en discussiëren over games, dus daar zou ik ook graag aandacht aan willen besteden. Daarnaast zou ik lezers bekender willen maken met het concept gaming binnen de culturele kaders van kunst. Wanneer zouden we een game onder de noemer kunst kunnen scharen? Wat willen ontwikkelaars vertellen met hun game én zit de gamer anno 2017 wel te wachten op een kunstzinnige benadering van video games? Ik ben hier heel benieuwd naar en ik hoop jullie ook!

Dwayne Vrancken
Speelt sinds zijn tienerjaren al PlayStation-games en heeft dit platform nooit verlaten. Verknocht Metal Gear- en Naughty Dog-fan, maar kan zichzelf ook uren verliezen in een goede JRPG.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.