Cliff Bleszinsky geeft zijn fouten toe

Nieuws

Cliff Bleszinsky, ook wel bekend als Cliffy B is een vrij bekende game ontwikkelaar. Hij is vooral bekend als het meesterbrein achter de eerste 3 geweldige Gears of War games bij Epic Games.

Na Gears of War 3 besloot hij Epic Games te verlaten en zijn eigen studio te beginnen in 2014 genaamd BossKey Productions. Het eerste spel dat hij uitbracht was Lawbreakers. Het spel zelf kreeg redelijke recensies. Maar helaas werd de hoeveelheid spelers die het spel speelden steeds minder. In hoop om meer spelers aan te trekken werd het spel “free to play” maar dat veranderde niet veel en het spel  werd voor dood achtergelaten.

Na Lawbreakers werd alle focus op een nieuwe battle royale spel genaamd Radical Heights gelegd. Helaas leverde dit spel ook geen succes op en moest de studio zijn deuren sluiten.

Nadat de studio verloren is gegaan heeft Cliff Bleszinsky toegegeven dat het een fout was om Lawbreakers als een exclusive op de Playstation uit te brengen. Hij was namelijk erg bekend bij de Xbox community vanwege de Gears franchise. Wie weet was Lawbreakers misschien meer geliefd bij Xbox spelers?

1 thought on “Cliff Bleszinsky geeft zijn fouten toe

  1. Als je de titel lees denk je: “Cliff gaat eindelijk een teken van nederigheid tonen”
    Maar nee hoor, het is allemaal de schuld van de Playstation gebruikers die zijn spel (buggy, veel te vroeg uitgebrachte flut game/money grab) niet genoeg speelden.

    Figuren zoals Cliff Blezinsky, Todd Howard en Randy Pitchfork staan echt symbool ongelimiteerde arogantie.

    Het spel werd niet gespeeld omdat het in slechts een paar maanden in elkaar gezet was. En puur met de intentie om zo snel mogelijk geld te verdienen en na release het spel af te maken (dezelfde mislukte theorie waar Fallout 76 op vaart op dit moment) En dan vinden ze het gek dat nagenoeg niemand het spel wil spelen.. Wie wil er nou een extreem early Acces (zoals het toen al genoemd werd) spelen, als er ook al veel betere én complete games uit het genre door de concurrentie is uitgebracht?

    Inmiddels werkt deze charlatan in de toneelwereld. Hopelijk blijft hij daar werkzaam. Cliffy heeft niet verloren vanwege het type gamers dat op de Playstation speelt, Cliffy heeft simpelweg vanwege zijn ongelimiteerde arrogantie verloren van de concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.