Battlefield V

Battlefield V: Alles wat we tot nu toe weten

Nieuws

Battlefield V werd afgelopen woensdag onthuld en er was veel informatie door DICE om te onthullen. Mocht je dit gemist hebben, zijn wij voor jullie aan de slag gegaan om alles op een rijtje te zetten.

Tweede Wereldoorlog

Terwijl veel fans toch nog de hoop hadden op een hedendaagse shooter keert DICE met Battlefield V toch terug naar de Tweede Wereldoorlog. In de game worden niet de verhalen verteld die we inmiddels al kunnen dromen, maar de wat minder bekende verhalen. Zo zal de singleplayer weer uit een aantal War Stories bestaan en weten we dat er in eentje Noord-Afrika wordt behandeld en in de andere een verzetsstrijdster uit Noorwegen een hoofdrol heeft.

De game kent ook een toevoeging aan de gameplay, namelijk de mogelijkheid om te schieten terwijl je op je rug ligt. Het klinkt misschien niet heel revolutionair, maar de actie wordt hierdoor een stuk heviger.

Multiplayer wordt dynamischer

De multiplayer is ook enigszins verandert, voornamelijk door de mogelijkheid om je verdediging aan te passen. Door middel van zandzakken, prikkeldraad en tankonderdelen kunnen beschadigde huizen worden omgetoverd tot ware bunkers. Daarnaast is er her en der wat kleine veranderingen aan de diverse classes doorgevoerd. Dit om nog meer te stimuleren om samen te werken met je squad.

Battlefield V Rotterdam

Rotterdam is een van de Grand Operations

Een van de modi uit Battlefield 1 keert in een nieuwe vorm terug, namelijk Operations. In de nieuwe game heet dit Grand Operations, waarin twee teams het tegen elkaar opnemen in diverse modi uit de multiplayer. We weten dat een van deze operations plaatsvindt in het Rotterdam van na de bombardementen van 10 mei 1940. Geallieerden moeten daar uit vliegtuigen springen en op de grond de strijd met Nazi-Duitsland aangaan om terrein te winnen. De Duitsers kunnen dit met behulp van antiluchtgeschut proberen te voorkomen.

Geen Premium Pass meer, maar wel in-game valuta

DICE verraste ons door te melden dat de nieuwe Battlefield geen Premium Pass heeft, maar wel de game blijft updaten met gratis maps. Ze willen hiermee voorkomen dat de community wordt verdeeld en zodoende deze langer met de game bezig te houden.
Er komt echter wel een andere manier om dit ‘misgelopen’ geld binnen te halen voor de uitgever, maar dat zijn geen lootboxes. Er komen namelijk twee verschillende in-game valuta. De een kun je verdienen door de game te spelen, maar voor de Premium valuta moet je dus echt geld neerleggen. Hiermee kunnen spelers cosmetische items voor hun wapens, voertuigen en personages kopen.

DICE zal tijdens de EA Play persconferentie voor het eerst de multiplayer van de game laten zien. Battlefield V is vanaf 19 oktober verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Zodra we meer nieuws over deze game horen, laten we je dat uiteraard weten!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.