Breath of the Wild 2

Aonuma legt de keuze van directe sequel van Breath of the Wild uit

Nieuws

Niet alleen keert de director van het origineel terug, maar ook Aonuma vond dat er nog veel meer uit het Hyrule van Breath of The Wild te halen valt.


Nintendo wist ons behoorlijk te verrassen met de (misschien wel iets te vroege) aankondiging van de sequel op Breath of the Wild. Niet alleen omdat Zelda normaal gesproken niet vaak een directe sequel krijgt, maar ook doordat de focus juist op Link’s Awakening leek te liggen.

In de teaser die Nintendo viel eigenlijk maar weinig informatie te halen, maar toch wordt er langzaamaan meer duidelijk over de game. Zo lijkt het team onder andere inspiratie te halen uit Red Dead Redemption 2. Vandaag meldde Game Informer dat Hidemaro Fujibayashi, de director van Breath of the Wild, ook weer verantwoordelijk is voor diens sequel en weten we waarom er gekozen is voor een directe sequel.

Volgens Aonuma was een van de redenen dat ze een directe sequel maken het feit dat ze deze versie van Hyrule opnieuw wilde gebruiken, maar ook nieuwe gameplay-elementen toe te voegen en een nieuw verhaal te vertellen. Bovendien vindt hij DLC, die zich na het verhaal afspeelt, een goed idee en dat is nu ook een mogelijkheid. Net als dat bij Breath of the Wild het geval was.

Co-op of niet?

Doordat Nintendo zo weinig informatie over de game heeft gegeven, zijn fans aan het speculeren geslagen. Zo zou de game, volgens fans, mogelijk een co-op bevatten. Opvallend is dat de producer dit niet wilde bevestigen, noch ontkennen. Hij vond het echter wel interessant vond dat fans tot deze conclusie zijn gekomen.

Echter heeft ook Kotaku dezelfde vraag aan Aonuma gesteld en ook daar wilde hij geen duidelijk antwoord geven. Hij wilde daar namelijk niet zeggen dat prinses Zelda wel of niet een speelbaar personage wordt. We zullen voorlopig wel even kunnen speculeren hierover, maar hoop er niet te hard op.

De volgende Zelda heeft nog niet eens een officiële titel gekregen of een release. We zullen voorlopig nog veel speculatie over deze game gaan horen. In ieder geval tot Nintendo weer iets laat zien/ horen.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.