De 10 van GamingNation

De 10: Game of the Decade 2018

We zijn bij vorig jaar aangekomen! Nu kijken of jullie dezelfde game kiezen als toen.. Jij bepaalt de Game of the Decade simpelweg door te stemmen op de poll. Kom wekelijks terug om te stemmen op het jaar van de week, deze week is 2018 aan de beurt! Dit zijn de (volgens ons) beste games uit 2018.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Geen genoeg kan ik van dit spel krijgen. Op een enkele keer na heb ik me ook geen moment geërgerd aan het spel, het is één van de beste games die ik de afgelopen jaren gespeeld hebt en voor mij zeker de beste Dragon Quest! Er is geen moment geweest dat ik me heb verveeld of dat ik bezig was met een gevecht of reis waarbij het aanvoelde als een verplichting of als een ‘grind’. Ik ga de game zeker nog eens spelen en ik raad iedereen aan om ‘m in huis te halen. (*Dit stukje tekst is direct uit Rogiers review gehaald)

Assassin's Creed Odyssey

Assassin’s Creed Odyssey

Zonder stemadvies te geven, Assassin’s Creed Odyssey is mijn Game of the Year. De game heeft alles wat ik zoek in een game. De mogelijkheid om hele kampen uit te moorden zonder dat iemand doorheeft dat je er bent. Een verhaal die bij vlagen ontroerend is, bij vlagen over-the-top en vaak origineel en gewoon leuk. Er is genoeg te doen om je ruim 100, misschien zelfs 200 uur zoet te houden en het is de volle tijd daarvan erg tof!

God of War

We kenden Kratos al een tijdje als god van de oorlog die het liefst alle goden in de Griekse mythologie een kopje kleiner maakt. De hernieuwde Kratos is een heel nieuw kaliber, hij is nu een vader die niet zo goed weet hoe hij dat moet zijn. Daarnaast is hij verhuist naar de Noorse mythologie, waar een hele reeks nieuwe goden zijn die wel willen vechten. De bijl gooien geeft trouwens een erg goed gevoel. De review van God of War heeft de game gewaardeerd met een dikke vette 10, en terecht.

Marvel’s Spider-Man

de vriendelijke buurtsuperheld is wel vaker in een game verschenen, maar nooit zo goed als in Marvel’s Spider-Man. Het slingeren voelt zodanig goed dat alleen dat al de game fantastisch maakt. Maar dan komt er nog eens een sterk origineel verhaal bij en verbluffende graphics die keer op keer de game een stukje hoger tillen. Alles bij elkaar is het een van de allerbeste games van de afgelopen 10 jaar.

Monster Hunter: World image

Monster Hunter World

Al jaren en jaren weet heel Japandat Monster Hunter games hartstikke tof zijn. Sinds begin 2018 weet de rest van de wereld dat ook dankzij Monster Hunter World. De game ziet er prachtig uit en de wereld voelt levend aan. Overal en nergens vliegen en kruipen beestjes rond en de monsters hebben allemaal hun eigen territorium. Die bewaken ze, ook als een ander monster daarheen vlucht. Zo is het eerste gevecht tussen twee monsters een moment die ik niet snel zal vergeten.

Red Dead Online

Red Dead Redemption 2

Hoe tof is het om je zelf in een western film te spelen? Dat is precies wat je in Red Dead Redemption 2 doet. Het is daarnaast ook nog eens de pre-quel van de excellente Red Dead Remption die we een paar twee maanden geleden nog tegen kwamen in de keuze voor Game of the Decennium. Het helpt natuurlijk wel mee dat de wereld er foto-realistisch uit ziet en het verhaal prachtig in elkaar is gewoven.

Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus Remake

De Remake van Shadow of the Colossus heeft het voor elkaar gekregen om de allereerste perfecte score te krijgen bij GamingNation. We wisten toen nog niet dat het nog een keer zou lukken in hetzelfde jaar! De perfecte score is natuurlijk helemaal terecht. De game laat je met tegenzin lieve colossi verslaan in een prachtige wereld die leeg is, maar leeg is met een reden. Het geeft je tijd om na te denken over wat je eigenlijk aan het doen bent.

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate is het best te omschrijven als een liefdesbrief aan Nintendo games. Er is een grote variatie aan vechters die allemaal uit een andere game komen. Het is ook de enige plaats waar Bowser tegen Link vecht terwijl Jigglypuff Donkey Kong in elkaar slaat! Alleen al daarom is het een topgame!

Dragon Ball FighterZ

Het is zeldzaam dat kinderdromen 20 jaar na dato uitkomen. Ik wilde altijd zelf de scenes in Dragon Ball Z spelen, en dan als Goku de dag redden. Er zijn meerdere games waarin dat kan, maar geen van alle ziet er zo goed uit en speelt zo fijn als FighterZ. We hebben geen idee hoe we FighterZ uit moeten spreken, maar dat hoeft ook helemaal niet, de game spreekt voor zichzelf!

Far Cry 5

Far Cry 5

Eigenlijk zijn Far Cry games altijd leuk, 3 en 4 staan in eerdere lijstjes en helemaal terecht. De serie is lekker over-the-top en Far Cry 5 is daar geen uitzondering in. Het normaal zo vredige Montana is in de greep van een sekte en daar mag jij zo’n beetje in je eentje een einde aan maken. Vooral de gameplay maakt deze game een echte topper!

 

Wat is de beste game van 2018? (Game of the Decade)

  • Red Dead Redemption 2 (41%, 20 Votes)
  • Assassin's Creed Odyssey (12%, 6 Votes)
  • Super Smash Bros. Ultimate (12%, 6 Votes)
  • God of War (10%, 5 Votes)
  • Dragon Quest XI (8%, 4 Votes)
  • Marvel's Spider-Man (8%, 4 Votes)
  • Far Cry 5 (4%, 2 Votes)
  • Monster Hunter World (2%, 1 Votes)
  • Dragon Ball FighterZ (2%, 1 Votes)
  • Shadow of the Colossus (0%, 0 Votes)

Total Voters: 49

Laden ... Laden ...

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.