Nieuws

Controller Xbox Series X kent minimale veranderingen, waaronder share button

Xbox Series X controller

De Xbox One Series X kent qua console wel een hele ander design, maar qua controller is Microsoft erg trouw gebleven aan de huidige .

qua controllers betreft heeft Microsoft eigenlijk altijd al een goed design gehad. Met de gouden formule in hand besloot het bedrijf dan ook weinig te veranderen voor de controller voor de nieuwe generatie Xbox. In gesprek met Gamespot laat Spencer het volgende weten over het design van de controller:

“We think we have a good controller in the market today, so we didn’t really feel like we needed to go back to square one to build [a new controller]. But there were certain things that we’ve learned through doing the Elite controller and just listening to fans. One of them is on the d-pad. We have a new hybrid d-pad that we’ve been working and think is important.”

Naast de d-pad is er ook een knopje aan de controller toegevoegd. PlayStation 4-eigenaren kennen hem als de share button. Hiermee kunnen spelers screenshots, clips en hele trailers van hun favoriete games maken. Microsoft geeft toe dat ze wat dat betreft het wiel niet hebben uitgevonden, maar dat fans er naar vroegen en zij niks anders konden doen dan gehoorzamen.

Om het geheel nog mooier te maken, hoef je de oude Xbox One controllers niet naar zolder te brengen, want deze zijn ook te gebruiken op de Xbox One. Net als dat de nieuwe controller ook te gebruiken is voor de huidige generatie Xbox (en pc). De Xbox Series X komt eind volgend jaar uit. We weten dat de console niet alleen verticaal geplaatst kan worden. We verwachten in 2020 meer informatie over de console, zoals de prijs en releasedatum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.