Nieuws

Sony werkt nog aan hoe ze backwards compatibility in PS5 gaan invoeren

PlayStation 5, Sony, PS5, cross-gen

Sony is sinds de bekendmaking van de backwards compatibility voor de PS5 niet echt happig over details. Daar heeft men een goede reden voor.

De platformhouder bevestigde eerder dit jaar de mogelijkheid om PlayStation 4-games op de PS5 te draaien. Volgens Jim Ryan was dit een ‘belangrijke sleutel’ om de overgang van consoles voor de spelers te versoepelen.

Alhoewel de bevestiging van de feature geen verrassing was, heeft Sony sindsdien weinig verteld over hoe dit geïmplementeerd gaat worden. Zo is niet duidelijk of spelers hun PS4-games gewoon kunnen draaien door middel van hun Blu-ray of dat ze deze via een of andere manier kunnen downloaden.

In een gesprek met Famitsu heeft een woordvoerder van Sony laten weten dat het team druk bezig is om de feature volledig door te kunnen voeren. Later zal het bedrijf meer informatie gaan vrijgeven.

Sony onthulde gisteren dan dat de console inderdaad PlayStation 5 gaat heten en onthulde wat nieuwe functies van de DualShock 5. We hebben alle feitjes van de console voor jullie samengevat en houd de site in de gaten voor alle nieuwtjes!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.