Nieuws

Meer details Batman: Arkham Knight duiken op

Gisteren werd Batman: Arkham Knight aangekondigd door Warner Bros. met een spectaculaire trailer. We kregen ook direct wat details over de game te horen en vandaag hebben we daar een aantal aanvullingen op!

Vijf keer zo groot als Arkham City

De vorige game in de serie (als we prequel Arkham Origins van WB Games Montréal even niet meerekenen) was Arkham City. Die game bood al een flink stuk van Gotham City om te ontdekken, maar in Arkham Knight zullen we een vijf keer zo grote kaart kunnen doorkruisen. Hoewel we in de trailer zien dat de stad wordt geëvacueerd, zal de game dichter bevolkte gebieden kennen. Meer dan 50 mensen kunnen tegelijkertijd meedoen aan rellen in de stad.

Sinds het eerste deel van de Batman: Arkham-reeks vragen fans al om een bestuurbare Batmobile en dit keer zullen zij hun zin krijgen. Het voertuig zal ‘immobiliserende raketten’ hebben en je zult door de meeste objecten heen kunnen rammen. Batman kan op elk gewenst moment zijn Batmobile verlaten als hij het liever met zijn vuisten afdoet of zelf wil rondzweven door de stad. Ook de Riddler keert terug in Batman: Arkham Knight. Sommige van zijn uitdagingen zullen ook te maken hebben met de Batmobile.

Geen multiplayer in Arkham Knight

Er zal geen multiplayer-modus in de game zitten. De studio heeft die beslissing genomen vanaf het begin van de ontwikkeling, omdat zij zich wilden focussen op de best mogelijke singleplayer-ervaring. Een opmerkelijke beslissing, aangezien Arkham Origins wel over een multiplayer beschikte (die werd ontwikkeld door Splash Damage).

Misschien is het meest opvallende nieuwtje dat de titel van de game te maken heeft met de ‘main villain’ van deze game. Deze Arkham Knight is een gemilitariseerde versie van de Dark Knight met een ‘A’ op zijn borst. Hij zou een formidabele tegenstander moeten blijken voor onze vleermuisheld.

Kevin Conroy is Batman

Nog een heuglijk bericht waar de fans blij mee zullen zijn: Kevin Conroy neemt de stem van Batman weer voor zijn rekening. Aangezien de game zich een jaar na de gebeurtenissen van Arkham City afspeelt, is dat een vrij logische beslissing. Schrijver Paul Dini, de man die verantwoordelijk is voor de eerste twee delen van de Batman: Arkham-reeks, zal niet meewerken aan de nieuwe game.

Hoe klinken deze details je tot nu toe in de oren? Het wordt waarschijnlijk de laatste game die Rocksteady zal maken in deze serie, dus hopelijk wordt het een waardige afsluiter van de reeks. Batman: Arkham Knight verschijnt in oktober voor de PS4, Xbox One en PC.

batman arkham knight omslag

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.