2
Posted 28 januari 2018 by Boyd Willemsen in Nieuws
 
 

Facebook gaat de strijd aan met Twitch en YouTube Gaming

Facebook is druk bezig met zichzelf te nestelen in de wereld van gaming livestreams. De social media-gigant introduceert de Gaming Creator Pilot Program, een nieuw platform voor livestreamers. 

Gaming Creator Pilot Program

Gaming Creator Pilot Program

Dit laat Facebook weten via hun developer blog. Het pilotprogramma zorgt ervoor dat de content creators van Facebook een platform krijgen, waardoor het livestreamen van games makkelijker wordt voor zowel de streamer als het publiek.

Facebook noemt drie punten waar het programma zich op zal focussen: het verzorgen van een betere community dan bij elk ander streamingsplatform, het verzorgen van meerdere distributiepunten zoals Facebook, Instagram en Oculus, het verzorgen van de juiste middelen zodat streamers hun brood kunnen verdienen met streamen en het bouwen van een platform waarop streamers succesvol kunnen zijn. Ook zal Facebook voor de mogelijkheid zorgen dat het publiek streamers financieel kunnen ondersteunen, vergelijkbaar met Twitch en de Patreons op YouTube.

Alles lijkt erop dat Facebook een beter en meer succesvol streamingsplatform wil zijn dan Twitch en Youtube. Als je wil deelnemen aan de Gaming Creator Pilot Program, kan jij je hier inschrijven.

 


Boyd Willemsen

 
Een game - en pc fanaat, die bezig is met zijn eigen boek te schrijven. Houdt van couch co-op games, retro en van story-based games. Is niet bang om zijn eigen mening ergens over te geven.