Nieuws

Civilization VI-DLC Rise and Fall voegt Korea toe

korea

Ontwikkelaar Fireaxis Games kondigde vorige week de eerste DLC voor Civilization VI aan, Rise and Fall. Gisteren werd bekendgemaakt dat Korea één van de acht nieuwe facties wordt.

 Cultuur en wetenschap

Korea zal worden geleid door koningin Seondeok, die regeerde over Silla (een regio van Korea) van het jaar 632 tot 647 na Christus. Haar unieke vaardigheid is dat steden met een gevestigde bestuurder een boost krijgen in wetenschap en cultuur.

De unieke district is Seowon, een upgrade van het Campus-district. Als deze wordt gebouwd in de heuvels, krijgt Korea een bonus in wetenschap. Hoe meer districten er omheen liggen, hoe minder deze bonus wordt. De Seowon heeft ook de Three Kingdoms-vaardigheid, wat ervoor zorgt dat de mijnen een wetenschapsbonus en boerderijen een voedselbonus geven. De mijnen en boerderijen moeten wel naast het Seowon-district worden gebouwd, om deze bonussen te krijgen.

De unieke unit van Korea is de Hwacha, een mobiele ballista die raketpijlen en Chongton-kogels kan afvuren van grote afstand. De Hwacha werd in 1590 gebouwd als verdediging tegen de Japanners. De machine kon 200 kogels afschieten, of 100 kogels.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.