Nieuws

Amazon Fire TV aangekondigd

Amazon heeft vandaag hun TV- en game-streamingapparaat, genaamd Kindle Fire TV, aangekondigd. De settopbox moet de concurrentie met onder andere de Apple TV aangaan en zal voor $99 over de toonbank gaan.

De Kindle Fire TV bevat 2 GB aan RAM-geheugen, een GPU die ook in smartphones wordt gebruikt en een quad-core processor. Daarnaast is er ondersteuning voor de laatste WiFi-technologie 802.11 ac en dual-band verbindingen. Het apparaat wordt bovendien voorzien van de nodige apps. Zo werkt Amazon samen met bedrijven als Crackle, ESPN, Hulu, MLB, NBA, Netflix, Vimeo en YouTube. Naast de vele video en tv-apps zal men ook muziek gaan streamen door middel van apps als iHeartRadio, Pandora en TuneIn.

Een van de unieke features op het apparaat is de mogelijkheid om je afstandbediening (die overigens met Bluetooth werkt in plaats van infrarood) te bedienen door middel van je stem. Er zit namelijk een kleine microfoon in verwerkt die je commando’s doorstuurt naar de settopbox.

Games

Amazon laat duidelijk weten niet de concurrentie met Sony en Microsoft aan te zullen gaan, maar zich richten op het brengen van smartphone en tablet-games naar de TV. Desondanks hebben al een flink aantal grote namen zich aangemeld voor het maken van games voor de Kindle Fire TV. Denk hierbij aan 2K, Disney, Electronic Arts, Gameloft, Sega en Ubisoft.
Ook heeft Amazon een controller ervoor ontwikkeld, die echter nog los gekocht dient te worden (40 dollar). Echter krijg je daar wel 1000 Amazon points bij. De spellen kosten gemiddeld $1,85 en de eerste demo’s van games als Minecraft en Asphalt 8 zijn al door Amazon getoond.

Vooralsnog alleen voor Amerika

Het lijkt erop dat Amazon hun pijlen op de VS heeft gericht, aangezien deze wordt gedomineerd door Apple en doordat vele populaire diensten uit Europa niet worden ondersteund. Amazon is wel al enige tijd bezig om de vleugels uit te slaan in Europa, waaronder in Nederland. Amazon is inmiddels ook al druk op zoek naar de nodige personeelsleden in Nederland, maar het is nog steeds onbekend wanneer het bedrijf hier echt van start gaat. Als het bedrijf echt actief wordt in Nederland, is de kans groot dat alle Kindle-producten inclusief de Kindle Fire TV hier beschikbaar zal komen.

Amazon Kindle Fire TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.