Gerucht

Enorme hoeveelheid informatie gelekt over Sony’s Morpheus

Het is nog maar kort geleden dat Sony de Morpheus liet zien, hun eigen stukje Virtual Reality. Op Reddit heeft een gebruiker een enorme post gemaakt waarin hij vertelt uit betrouwbare bron te weten hoeveel dit apparaat moet gaan kosten, wanneer het uitkomt enzovoorts. Uiteraard moeten we dit met een flinke korrel zout nemen maar de dingen die je hier kunt lezen lijken bijzonder realistisch.

Zelf heb ik even de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet. Niet iedereen heeft natuurlijk zin en tijd om die hele tekst door te ploegen.

Launch

Sony wil de Morpheus voor april 2015 op de markt brengen. Ze zijn echter al behoorlijk ver met de ontwikkeling ervan waardoor er een kans bestaat dat hij deze herfst al op de markt komt.

Naam

Morpheus is slechts een werknaam, de definitieve naam moet nog gekozen worden. In de wandelgangen bij Sony gebruikt men over het algemeen de term ‘PlayStation View’. Andere plausibele opties zijn Focus, See, Experience, Imagine, Live, Immerse en Vision.

Prijs

Het apparaat moet zo’n $250 tot $300 gaan kosten. Het kan ook nog duurder uitvallen door de grote investeringen die Sony heeft moeten maken.

Games

Enkele van Sony’s first party studio’s zijn al bezig om The Last of Us, Drive Club en God of War voor de Morpheus te ontwikkelen. Het schijnt dat ook het Nederlandse Guerrilla Games bezig is een first person Adventure RPG te ontwikkelen voor de Virtual Reality hardware. En nu Sucker Punch helemaal klaar is met inFAMOUS gaan zij zich er ook over buigen.

Verder vertelt de flapuit dat Sony écht gelooft in Virtual Reality en dat ze daarom graag op de frontlinie willen staan met deze revolutie. Bij het ontwikkelen van de PlayStation 4 zouden ze al rekening gehouden hebben met de Morpheus en ze werken aan speciale multiplayers om Virtual Reality wat socialer te maken. Hij zal echter voorlopig niet compatibel zijn met je PC helaas.

project morpheus sony vr

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.